2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Briuselyje – susitikimas su prof. Egidijumi Aleksandravičiumi

2014-10-19
 
 

Briuselyje, Lietuvos Nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje, istorikas prof. Egidijus Aleksandravičius pristatė savo naujausią knygą „Karklo diegas. Lietuvių Pasaulio istorija" bei bendravo su gausiai susirinkusiais renginio svečiais.

Renginio metu taip pat vyko diskusija tema "Patriotiškumas versus globalumas šių laikų emigracijoje", kurią moderavo Belgijos lietuvių bendruomenės pirmininkas, Europos Parlamento pirmininko politinis patarėjas Arnoldas Pranckevičius. Knygos autorius su Belgijos lietuvių bendruomenės nariais, ES institucijose dirbančiais lietuviais dalijosi įžvalgomis apie plačią lietuvių kraustymosi po pasaulį geografiją ir įtaką tautos savivokai, aptarė lietuvių tautos migraciją nuo seniausių laikų iki mūsų dienų, svarbiausias nūdienos lietuvių tautos ir valstybės aktualijas.

Pasak renginio dalyvius pasveikinusio Lietuvos Nuolatinio atstovo ES pavaduotojo, ambasadoriaus Arūno Vinčiūno, Belgijoje savo antruosius namus atradusiems lietuviams ši diskusija ir pažintis su nauja knyga itin vertinga, nes padės kitaip, šiek tiek plačiau, pažvelgti į po pasaulį išsibarsčiusią lietuvių tautą, jos istoriją ir geriau suprasti mūsų tautos identitetą.

„Juk tai tauta, kuri per tūkstantį metų nuolat įrodinėjo, kad buvo, yra ir bus lygi tarp lygių. Ji plėtėsi iki imperijos, ji krito žemiau žolės. Lietuviai buvo vejami lauk iš savo žemės, nors dar nesenai patys grobė svetimas žemes. Kaip ir daugelio amžinojo tautų kraustymosi bastūnų, lietuvių laukė įvairiausi nutikimai. Skirtingais laikais lietuvių pėdos pasiekė Ameriką, Aziją, Australiją, Pietų Afriką, Pietų Amerikos džiungles. Jie kūrėsi, kėlėsi, nepaisydami sunkiausių sąlygų.", - savo knygoje rašo istorikas, Vytauto Didžiojo universiteto lietuvių išeivijos instituto direktorius  E. Aleksandravičius.

Renginys surengtas kartu su Lietuvos ambasada Belgijos Karalystėje ir Belgijos lietuvių bendruomenės (BLB) debatų klubu.

Kultūros atašė LR nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje inf.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-10-19 17:23
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media