2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Napaleono Kitkausko knygos „Mūro istorijos tyrėjas“ pristatymas

2022-10-23
 
Prieš metus peržengęs 90 metų gyvenimo slenkstį ne tik mūsų didžiai gerbiamas dr. Napaleonas Kitkauskas, ilgametis Kristijono Donelaičio draugijos pirmininkas, vienas iš Mažosios Lietuvos reikalų tarybos įkūrėjų ir jos narys, dažniausiai vardinamas tiesiog Napaliu, išleido 1967-2010 metų skrupulingų dienoraščių ištraukų knygą „Mūro istorijos tyrėjas". Sveikiname! Neplona knyga yra gausiai iliustruota nuotraukomis iš asmeninio archyvo.
Žymus architektūros istorikas, restauratorius, nuoseklus Mažosios Lietuvos kultūros paveldo puoselėtojas dr. Kazys Napoleonas KITKAUSKAS Lietuvos visuomenei geriausiai žinomas kaip Valdovų rūmų atstatytojas. Tačiau ne mažiau svarbios yra jo pastangos atstatant Kristijono Donelaičio bažnyčią ir kleboniją Tolminkiemyje. Džiaugiamės, kad įvairiais veiklos Mažosios Lietuvos labo etapais buvome su juo kartu!
Knyga „Mūro istorijos tyrėjas" bus pristatoma Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės valdovų rūmuose š. m. spalio 27 d. 18:00-19:30. Norintys ir galintys dalyvauti knygos pristatyme turi užsiregistruoti Valdovų rūmų tinklalapyje https://www.valdovurumai.lt/lankytojams/renginiai/kulturos-vakaras-dienorastyje-irasyta-istorija

 

Vytautas Šilas,
Mažosios Lietuvos reikalų tarybos pirmininkas,
Tel. 8-611-75500

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-10-23 10:32
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media