2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Utenoje fotografijų paroda „Labas, Lenkija!”

2013-09-10
 
Utenos A. ir M. Miškinių viešoji biblioteka

Utenos A. ir M. Miškinių viešoji biblioteka

 

Rugsėjo 19 d., 17.00 val., Utenos A. ir M. Miškinių viešoji bibliotekoje (Maironio g. 12) įvyks fotografijų parodos „Labas, Lenkija!" atidarymas.

Atidarymo metu taip pat vyks filmo „Lenkija? Taip!" peržiūra.

2010 m. firma „Aleja Kultury" Lenkijos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai 2011 m. antrame pusmetyje proga paskelbė įdomiausių šiuolaikinės Lenkijos fotografijų konkursą. Projektu siekta pristatyti Lenkiją, atsižvelgiant į visą jos daugiasluoksniškumą ir nevienalytį tapatumą,  naujoviškumą, derinamą su pagarba tradicijoms; atskleisti šiuolaikinę Lenkiją, jos specifiką, tuo pačiu parodant visa tai, kas ją jungia su kitomis Europos šalimis.

Konkurso būta atviro: neskirstant į amžiaus kategorijas, į profesionalus ir mėgėjus. Nebuvo nurodyta jokia konkreti tema. Vieninteliai kriterijai - meninė vertė ir pozityvi žinia apie Lenkiją bei techninių reikalavimų atitikimas.

Konkurso vertinimo komisiją sudarė tokie  garsūs lenkų fotografai  kaip Chris Niedenthal, Tadeusz Rolke, Andrzej Świetlik ir kt.

Projektą finansavo Lenkijos Respublikos užsienio reikalų ministerija.  Po konkurso atrinkta keliasdešimt įdomiausiai ir patraukliausiai  Lenkiją bei jos gyventojus vaizduojančių fotografijų, iš kurių sudaryta paroda „Labas, Lenkija!" („Cześć Polsko").

Paroda veiks iki 2013 m. spalio 17 d.

Organizatoriai: Lenkijos institutas Vilniuje, Utenos A. ir M. Miškinių viešoji biblioteka.

Projekto koordinatorius Andrzej Kerulis.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-09-10 07:26
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media