2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Gilinti žinias fotografijoje kviečia fotofestivalis SNAP

2014-02-10
 
 

Didžiausias Lietuvoje fotofestivalis SNAP šiais metais kviečia dalyvauti fotografijos konkurse. Konkurso dalyvius vertins profesionalių fotografų bei meno srities atstovų komisija ir visi norintys. Nugalėtojai bus paskelbti fotofestivalyje SNAP Vilniuje, kovo 2 dieną, „Litexpo" parodų centre, šou dalies scenoje.

Vis daugiau žmonių renkasi fotografiją kaip saviraiškos būdą. Fotofestivalio SNAP tikslas - padėti tobulėti pradedantiems ar pažengusiems mėgėjams. Todėl dalyvaujantys konkurse neturėtų jaudintis dėl savo sugebėjimų. Jie bus ne tik apdovanoti, bet ir gaus vertingų pastabų ir patarimų iš šios srities profesionalų.

Fotofestivalis SNAP susilaukia vis daugiau dalyvių ir dėmesio. Tai natūralu, nes geros kokybės nuotraukas galima kurti ne tik su patobulėjusiais fotoaparatais, tačiau ir su išmaniaisiais telefonais, kurie prieinami kiekvienam mėgėjui.

Apie tai kalbamės su žymiu fotografu Tomu Kaunecku:

 

-      Ar fotografija mobiliuoju telefonu gali būti vertinama kaip menas?

 

-      Manau, nereikėtų šios fotografijos srities atskirti. Juk fotografija yra fotografija, nepaisant to, su kokia technika ji yra atliekama.

 

-      Kokie pokyčiai įvyko fotografijoje, kai atsirado galimybė kurti kokybiškas nuotraukas telefono pagalba?

 

-      Visų pirma, ji tapo labiau prieinama kiekvienam žmogui. Siūlyčiau šio proceso nevertinti kategorijomis gerai ar blogai, tačiau pokyčiai akivaizdūs. Pavyzdžiui, anksčiau norint užfiksuoti atostogų įspūdžius turėdavome tam specialiai pasiruošti, o dabar užtenka turėti mobilųjį telefoną.

 

-      Kalbant apie fotografiją telefonu, dauguma įsivaizduoja, kad nuotraukas galima nutraukti tik su iPhone telefonu, o jas redaguoti tik su Instagram aplikacija.

 

-      Taip, jau ir šioje srityje spėjo susiformuoti stereotipai. Tačiau fotografuoti galima su visais išmaniaisiais telefonais. Kalbant apie aplikacijas, jų įvairovė taip pat gan spalvinga. Jos naudingos tuo, jog suteikia galimybę nuotrauką paryškinti, uždėti norimą filtrą ir tai užima tik kelias akimirkas. Vadinamasis postprodukcijos procesas aplikacijos pagalba užtrunka žymiai mažiau laiko nei naudojantis kompiuterine grafika.

 

-      O jūs ar fotografuojate savo telefonu?

 

-      Su telefonu fotografuoju tikrai dažnai - tiek darbo, tiek laisvalaikio metu. Pavyzdžiui, įsimintinas kelionių akimirkas. Seniai svajoju sukurti žurnalo viršelį naudojant telefoną. Manau, jog dabar šie įrenginiai yra tokios aukštos kokybės, kad skirtumą galės įžvelgti tikrai ne kiekvienas.

 

Daugiau apie mobiliąją fotografiją sužinosite SNAP, kovo 2 d.

 

SNAP konkursui savo darbus iki vasario 14 d. galite įkelti www.snap.lt, į kategorijas: mada, gamta, kelionės, vestuvės, šeima, mobilioji fotografija, portretas, miestas, maistas ir absoliuti laisvė, o balsuoti už labiausiai patikusias nuotraukas galima iki vasario 23 d.

 

Konkurso dalyvių nuotraukas vertins žmonės ir komisija: profesionalūs fotografai Rokas Darulis, Viktorija Vaišvilaitė, Tomas Kauneckas, meno redaktorė Jurga Radzevičiūtė ir dainininkas Jurgis Didžiulis, kuris ne tik mėgsta fotografuoti, bet jau yra surengęs ir  savo asmeninę parodą Kolumbijos tematika.

 

SNAP konkursas yra neatsiejama SNAP fotofestivalio dalis. Jis organizuojamas jau 6-tąjį kartą. Apsilankiusiųjų festivalyje laukia: fotošou, expo paroda, paskaitos, seminarai ir portfolio vertinimai.

 

Fotošou/expo dalis:

 

6 paskaitos apie populiarias fotografijos temas; SNAP fotokonkurso apdovanojimai ir darbų paroda; Interaktyvios fotografijos zonos, la parkour šou; Jurgio Didžiulio ir Ericos Jennings video klipo filmavimas su „Vilnius Temperature"; Fotoprekių ir paslaugų mugė, jos metu bus daug nuolaidų. Pagrindiniai dalyviai: Canon, Fujifilm, Sony, Sigma, Epson, Profoto, VilbraFoto, Fotoaparatas Lt ir Fotohobis. Taip pat vyks fotoprekių BLUSTURGIS.

 

 Paskaitos:

 

7 paskaitos: FOTO ABC, Albert Pocej; „Portretinė Fotografija", Algimantas Aleksandravičius; RED BULL fotografas Samo Vidic; "Analoginė fotografija. Lietuvos senamiesčiai 2010 m.",Romualdas Požerskis; "Reklamos fotografija", Tomas Kauneckas; "Kelias į mados fotografiją", Rokas Darulis; "Psichologija vestuvių fotografijoje", Svetlana Batura.

 

 Seminarai (uždari worskshop'ai):

 

Romualdas Požerskis „Portretinė fotografija"; Darius Tarėla „Mados fotografija"; Svetlana Batura „Vestuvių fotografija"; Tomas Kauneckas „Reklamos fotografija"; Alina Skripkienė „Postprodukcija"; Albert Pocej, „Vestuvių fotografija"; Algimantas Aleksandravičius, „Portretinė fotografija".

 

 Portfolio peržiūros:

 

Saulius Serapinas, Marla Singer, Rokas Darulis, Darius Tarėla ir Matas Jūras.

 

 

 

Daugiau informacijos: www.snap.lt Bilietus platina: Ticketpro, www.ticketpro.lt

 

Fotofestivalis vyks: 2014 m. kovo 2 d., 10.00-18.00 val., Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo".

 

Kontaktinis asmuo

Jurga Kauneckienė

Prodiuserė

UAB "CIKLOPAS"

861470707

jkauneckiene@me.com

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-02-10 12:55
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media