2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Fotografo Dainiaus Labučio paroda „Garsų vaizdai"

2014-01-06
 
Fotografas Dainius Labutis

Fotografas Dainius Labutis

 

Kviečiame Jus sausio 8 d., 17 val. į fotografo Dainiaus Labučio parodos „Garsų vaizdai" atidarymą Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejuje (Pilies g. 40, Vilnius). Ši paroda yra skirta YAMAHA muzikos mokyklos Lietuvoje dvidešimtmečiui. Per 20 didelio formato fotografijų - tai menininko žvilgsnis į tuos, kurie dar tik pradeda eiti muzikos keliu.

Jau daug metų Dainius Labutis dirba fotoreporteriu ir yra Lietuvos spaudos fotografų klubo narys. Didelę D. Labučio kūrybinių darbų dalį sudaro fotografijos džiazo tema. Jos buvo eksponuojamos Birštono, Kauno ir Vilniaus džiazo festivalių metu. 1996 m. fotografijų paroda „Džiazo portretai" buvo atidaryta Vilniaus „Arkos" galerijoje, o 2000 m. paroda „Jazz emotion" pabuvojo Helsinkyje (Suomija). Kita fotografijų serija „Jazz my self" 2006 m. eksponuota Lenkijoje, Ispanijoje ir Lietuvoje.

Savo išgyvenimus, kasdienybės paliktus pėdsakus ir akcentus D. Labutis atspindėjo autoriniuose darbuose. 1997 m. Vilniuje „Skliautų galerijoje" eksponuota fotografijų paroda „Miniatiūros", o „Vilniaus fotografijos galerijoje" - „Sienų pezažai". 2006 m. kartu su dailininku Artūru Šlipavičiumi galerijoje „ARTima" buvo pristatytas meninis projektas „Duetas", kurį kitais metais išvydo ir Klaipėdos meno mylėtojai. 2007 m. fotografas drauge  su džiazo muzikantu Vytautu Labučiu ir dailininku  Artūru Šlipavičiumi  Šv. Kotrynos bažnyčioje surengė eksperimentinį dailės, vizualinių projekcijų ir muzikos performansą „Haruspikų ritualas non finito", kuriame atsiskleidė jo meilė muzikai ir dailei. Vilniaus „Prospekto" galerijos ekspozicijoje 2012 m. Dainius Labutis pristatė dvidešimties metų senumo autoriniais sidabro bromido atspaudais ir šiuolaikinių technologijų pagalba perteiktas fotovizijas.

Paroda vyks iki sausio 31 d.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-01-06 19:26
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media