2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Samantos Matuizaitės fotografijų paroda „By the way“

2014-06-10
 
Samantos Matuizaitės nuotrauka

Samantos Matuizaitės nuotrauka

 

2014 m. birželio 10 d., antradienį, 17:30 val. maloniai Jus kviečiame į Samantos Matuizaitės fotografijų parodos By the way" atidarymą Lietuvos fotomenininkų sąjungos „Vilniaus" fotografijos galerijoje (Stiklių g. 4 (įėjimas iš Didžiosios g. 19),Vilnius). Parodos atidaryme dalyvaus autorė.

 

 Samanta Matuizaitė. By the way.

Vilniaus fotografijos galerijoje (Stiklių g. 4) 2014 m. birželio 10 d. 17.30 val. atidaroma Samantos Matuzaitės fotografijų paroda "By the way". Samanta Matuizaitė žinoma kaip Arcana Femina yra jauna autorė dar besimokanti Vilniaus Dizaino kolegijoje Taikomosios fotografijos katedroje.

Visuomenėje kuriamo transseksualo portretas ne retai yra apipinamas stereotipinio požiūrio - visas dėmesys sutelkiamas į lytiškumą nusakančias kūno žymes, bet dažniausiai pamirštama tai, kas svarbiausia - žmogus.

Parodos metu pristatomas Arcanos Feminos tęstinis projektas "By the way" ("Beje"). Tai istorijas pasakojančių nuotraukų serija, kurioje yra kuriamas kitoks transseksualaus žmogaus portretas, paliekant lyties ir kūniškumo sąvokas antrame plane, atsigrežiant į žmogaus asmenybės individualumą.  

Projekto "By the way" metu sukurti portretai ir reportažiniai gyvenimo akimirksniai, gali pasirodyti kaip eilinė fotografijų serija. Tačiau taip ir yra siekiama pateikti fotografuotą žmogų -  pasižymintį paprastumu, bet tuo pačiu ir kaip individualybę. Taip šiuo projektu yra siekiama paskatinti visuomenėje supratimą ir pagarbą kitam žmogui ne šokiruojant nepatogiais vaizdais, o kaip tik - leidžiant pajusti žmogišką artumą, trinantį susvetimėjimo jausmą. Ir jei neatrasite tarp savęs ir atvaizde esančio žmogaus esminių, supriešinančių skirtumų, gal, iš tiesų, mes esame labiau panašūs, nei skirtingi?

Ši serija yra autorės baigiamasis bakalauro darbas, kuris ir po baigimo planuojamas tęsti.

 Paroda veiks iki 2014 m. birželio 28 d.

 

Vilniaus" fotografijos galerija

Stiklių g. 4 (įėjimas iš Didžiosios g. 19), Vilnius

Darbo laikas: II - V 12-18 val., VI 12-16 val.

Lietuvos fotomenininkų sąjunga

Gedimino pr. 43, Vilnius.

Tel./ fax (8 5) 2611665

lietuvos.fotografija@gmail.com

www.photography.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-06-13 07:52
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media