2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Juodkrantėje atidaroma vilniečio fotografo Gintauto Trimako paroda “Išėjimai"

2014-07-21
 
Gintautas Trimakas

Gintautas Trimakas

 

2014 m. liepos 25 d., penktadienį, 17 val. Miniatiūrų muziejuje (L. Rėzos g. 3, Juodkrantė) atidaroma vilniečio fotografo Gintauto Trimako paroda "Išėjimai" (veiks iki rugsėjo 14 d.). Pirmą kartą eksponuojamose fotografijose - originalus Neringos pajūrio vaizdų archyvas.

Dvejus metus iš eilės (2012-2013), rugsėjo mėnesį, fotografas Gintautas Trimakas vykdė tęstinį projektą - fotografavo Neringos pajūrio medinius laiptelius. Priėjęs prie laiptų, nukreipdavo kamerą į juos, užlipęs užfiksuodavo tolyn vedantį taką, ir atsigręžęs atgal - jūros pakrantę. Sukaupęs šiuos pasivaikščiojimus žyminčių vaizdų archyvą, atspausdino originalias trijų vaizdų fotografijas. Archyvas autentiškas taip prieš keletą metų atrodė šie kasdieniai, nepastebimi įrenginiai. Menininko pasivaikščiojimų su fotokamera dėka užfiksuoti kaip serija jie tapo ypatingais pajūrio kultūros objektais, saugotinais kolektyvinėje atmintyje.

Dokumentavimo strategiją šioje serijoje fotografas derina su jį dominančiais fotografijos prigimties tyrinėjimais. Čia atvirai eksponuojama tikroji nufotografuoto vaizdo laikmena - foto plokštelė: jos proporcijos bei fotografo ir žiūrovo žvilgsnį apibrėžiantis rėmas, neslepiama ir mechaniška vaizdų sandūra. Matyti, kad tai ne tikrovės atvaizdai, o suvaldyti kadrai, objektyvo apribota žiūra. Tvarka, kartojimasis, dokumentavimo proceso pėdsakai skatina ne tik gėrėtis nufotografuotais vaizdais ir nespalvotos fotografijos niuansais, bet ir visa tai apmąstyti.

Paroda Juodkrantės miniatiūrų muziejuje - pirmas "Išėjimų" ciklo fotografijų pristatymas. Ji bus eksponuojama iki rugsėjo 14 d.

Parodos organizatoriai: Lietuvos dailės muziejus, Nacionalinė dailės galerija ir Meno ir edukacijos centras "Rupert". Rėmėjas Lietuvos kultūros taryba.

Informacija internete - www.ldm.lt.

Papildomą informaciją teikia Miniatiūrų muziejus Juodkrantėje tel. (8 469) 533 23.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-07-21 12:00
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media