2024 m. gegužes 5 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Kėdainiuose Zbigniewo Polito fotografijų paroda „Lenkijos peizažas“

2015-05-29
 
Zbignew Polit

Zbignew Polit

 

Birželio 6 d., 17 val., Daugiakultūriame centre (Senoji rinka 12, Kėdainiai) įvyks Zbigniewo Polito fotografijų parodos „Lenkijos peizažas" atidarymas 13-ojo lenkų kultūros festivalio „Znad Issy" metu.

Zbignew Polit - mašinų gamintojas, išradėjas ir satyrikas. Su fotografija ėmė draugauti dar praėjusio amžiaus aštuntajame dešimtmetyje. Rimčiau fotografuoti pradėjo prieš 4 metus. Ypač domisi peizažų, pilių griuvėsių ir senų mašinų fotografija. Pastaruoju metu susidomėjo akrobatinio skraidymo tematika.

Viena vertus, autoriui tikrai labai patinka Lenkijos peizažai. Jis visada stengiasi kuo tiksliau užfiksuoti jų platybę ir kvapą. Stengiasi tai daryti taip, kad kiekvienas žiūrovas patirtų tokius pat įspūdžius kaip jis. Kita vertus, mėgina įrodyti, kad Lenkijos peizažai nėra prastesni nei kitų kraštų peizažai...

Pilių griuvėsiai visada autoriaus vaizduotėje sužadindavo stiprius romantiškus jausmus, kuriuos sukeldavo tie, kadaise buvę didingi ir pagarbos verti, pastatai. Fotografas nori, kad dabar šie griuvėsiai simbolizuotų karų ir tarptautinės nesantaikos kultūros nuopuolį. Bet, deja, nesimbolizuoja...

Autorius pastebi, kad žiūrovai pasidaliję į tuos, kurie, žvelgdami į fotografijas, analizuoja vien tik techninius dalykus, t. y. domisi naudojamu aparatu, ryškumu, baltos spalvos balansu ir pan., ir tuos, kurie išgyvena vaizdus ir bando perskaityti autoriaus intencijas ir sumanymus. Z. Polit priklauso pastarajai grupei. Jis mano, kad mėgėjiškoje kūryboje, toje pačioje tikriausioje, sužadintoje vidinio poreikio, pati meninė kūryba yra svarbesnė už kūrinį.

Įėjimas laisvas.

Paroda veiks iki liepos 2 d.

Organizatoriai: Kėdainių lenkų draugija, Kėdainių krašto muziejus, Lenkijos institutas Vilniuje

Projekto koordinatorius  Andrzej Kierulis

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-05-29 17:26
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media