2024 m. balandžio 30 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Dialogai apie žiniasklaidą

*print*

Archyvas :: Popiežius katalikų medijų prašė nenusileisti dominuojančiai logikai

2024-01-30
 
Technologinės naujovės keičia medijų panoramą, komunikavimo ir informacijos kūrimo ir naudojimo būdus. O dabar ir dirbtinis intelektas radikaliai keičia ne tik komunikavimą ir informavimą, bet ir tam tikrus pilietinio sugyvenimo pagrindus. Tačiau kai kurie principai, tarsi orientuojančios žvaigždės, padeda nenukrypti nuo teisingo kelio, pažymėjo popiežius Italijos katalikų televizijos ir radijo vadovams ir darbuotojams audiencijoje pirmadienį, sausio 29 d.
Audiencija įvyko italų katalikų televizijos TV2000 ir radijo inBlu2000 tinklo, priklausančių Italijos vyskupų konferencijai, įkūrimo dvidešimt penktųjų metinių proga. Popiežius pažymėjo, kad jų priklausymas nuo episkopato yra ne ribojimo, o didelės laisvės išraiška, nes primena, kad komunikavimas ir informavimas visuomet įsišaknijęs į žmogiškumo dirvą ir pabrėžia tikėjimo įsikūnijimo kultūroje svarbą.
Popiežius kvietė žiniasklaidininkus kliautis Dievui būdingomis artumo, atjautos ir švelnumo savybėmis - liudyti artumą, nuoširdumą ir atsakomybę neužmirštant esančių visuomenės paribiuose, vargstančių, vienišų ir atmestų žmonių.
Paminėjęs komunikacijoje esamą pavojų nusileisti tam tikrai dominuojančiai logikai, lenktis valdžiai ar net kurti melagienas, Pranciškus prašė katalikų žiniasklaidininkų nepasiduoti prisitaikymo pagundai, o eiti prieš srovę, nes tik šitaip galės būti „iš pašaukimo autentiškais", - pagal pačių italų katalikų žiniasklaidininkų šūkį priminė popiežius.
Pranciškus palinkėjo Italijos katalikų televizijos ir radijo darbuotojams žengti pirmyn su artumu, nuoširdumu ir atsakomybe pagal savo globėjo šv. Pranciškaus Salezo įžvalgą: „Ne dėl savo veiksmų didybės patiksime Dievui, o dėl meilės, su kuria juos atliekame".
Vatican News
Paskutinį kartą atnaujinta: 2024-01-30 13:14
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media