2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: P.Normanto kūrybinės veiklos sukaktis

2009-08-18
 
Nežinomo autoriaus nuotraukoje: keliautojas, poetas ir fotomenininkas Paulius Normantas vadinamas pasaulio piliečiu

Nežinomo autoriaus nuotraukoje: keliautojas, poetas ir fotomenininkas Paulius Normantas vadinamas pasaulio piliečiu

Kornelija Ežerskytė


Šiomis dienomis sukako 20 metų, kai savo kūrybinę veiklą Himalajuose pradėjo vienas žinomiausių LŽS narių, pasaulio piliečiu vadinamas keliautojas, poetas ir fotomenininkas Paulius Normantas.

 

1989-ųjų rugpjūčio 8 d. Paulius Normantas eksperimentiniu reisu pakilo į dangų, turėdamas vienintelę svajonę – žūt būt pasiekti tuomet dar negirdėtą kelionės tikslą. Tąkart sutiktas kelionės draugas, mokėjęs bene dvylika kalbų (tarp jų ir kiniečių), begalinis užsispyrimas ir galbūt palanki lemtis padėjo Pauliui pasiekti Tibetą.

 

Po dviejų mėnesių klajonių po šią neregėtą oazę pasaulin iškeliavo pirmoji fotomenininko knyga – “Nenugalėti Andų tibetiečiai”. Tai buvo pirmoji knyga apie Tibetą (ir antroji Pauliaus kūrybinėje biografijoje), išgarsinusi lietuvio vardą daugelyje šalių.

 

Dabar spaudai baigiama parengti 11-oji šio autoriaus knyga. Tai bus fotoalbumas “Auksinis Budos vėjas” apie 4 valstybes – Kambodžą, Tailandą, Laosą ir Birmą. Pasak Pauliaus, alternatyvus knygos pavadinimas galėtų būti “Auksinis Budos kvadratas”, mat būtent taip dar vadinamas šių šalių ketvertukas. Autorius džiaugiasi, jog parako būsimai knygai pridės tikrai puikūs Orientalistikos centro vadovo prof.Audriaus Beinoriaus straipsniai.

 

Fotoalbumas bus spausdinamas vienoje iš sostinės leidyklų. O kol Pauliaus kūrybos gerbėjai sulauks jo naujos knygos, galės prisijungti prie dar vienos žurnalisto idėjos, kurią jis ketina įgyvendinti su Žurnalistų sąjunga, Orientalistikos centru ir kitais partneriais.

 

“Spalio pradžioje Vilniuje noriu surengti “Himalajų viruso”savaitę. O po to iškeliausiu. Gruodžio mėnesį Delyje bus atidaryta mano ketvirtoji personalinė paroda, o iš viso įvairiose sostinėse jų esu surengęs apie 190. Po to keliausiu į Kambodžą… Pavasariop grįšiu į Himalajus, reiks užlipti į kokį kalną,”- savo pusmečio planais su Lzs.lt dalijosi Paulius Normantas.

 

Pašnekovas džiaugėsi galėjęs aplankyti senelių gimtinę ir kartu pamatyti Ventoje naujai atidarytą ir Lietuvos tūkstantmečio vardu pavadintą bažnyčią. Ir pridūrė, jog jaučiasi stiprus ir pailsėjęs. O jėgas atgavo po savaitę trukusio poilsio Plateliuose, kur po daugelio metų rytais vėl pradėjęs bėgioti krosą.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-10-02 18:50
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media