2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: Dangaus paveikslai – parodoje ir albume

2009-12-02
 
A.Deikaus, V.Kaupelio nuotrauka

A.Deikaus, V.Kaupelio nuotrauka

Vilma Jankienė

 

Jau septintą kartą žurnalas „Aviacijos pasaulis“ kviečia į tarptautinio aviacinės fotografijos konkurso kulminaciją – parodos atidarymą ir albumo „Dangaus paveikslai“ pristatymą. Šventinis renginys meno ir aviacijos gerbėjams startuoja gruodžio 3 d. 16 val. Tarptautiniame Vilniaus oro uoste, išvykimo salėje. Įėjimas nemokamas, kviečiami visi. Atsiplėškime nuo žemės!

 

Aviacinės kultūros ženklai

 

Lietuvos aviacinę kultūrą reprezentuojančios fotografijos parodos tapo gražia tradicija mažoje šalyje, kuri didžiuojasi sava aviacijos istorija. Žurnalas „Aviacijos pasaulis“ kasmet organizuoja tarptautinius aviacinės fotografijos konkursus, kuriuose dalyvauja ir mėgėjai, ir profesionalai. VII tarptautinio aviacinės fotografijos konkurso tema „Meninė fotografija“ sudomino 82 dalyvius iš Lietuvos ir Latvijos, kurie pateikė per 800 darbų.

 

Fotografijas vertina komisija. Ištikimi jos nariai daug metų yra kino ir fotografijos kritikas Skirmantas Valiulis, fotomenininkas, Nacionalinės premijos laureatas Stanislovas Žvirgždas, Fotomenininkų sąjungos pirmininkas Jonas Staselis, konkursų įkvėpėja – žurnalo „Aviacijos pasaulis“ vyr. redaktorė Vilma Jankienė. Šio konkurso laureatai ir nominantai bus paskelbti parodos atidarymo dieną.

 

Albumai tapo populiariais suvenyrais

 

Aviacinės fotografijos konkursų dalyvius vienija dangus, meilė aviacijai ir Lietuvai. Užsienio autorių sąsąjos su mūsų krašto aviacinėmis tradicijomis yra būtinas kriterijus dalyviams. Tad konkursų tikslas išlieka nepakitęs – propaguoti lietuvišką kultūrą, vaizdine kalba rašyti aviacijos metraštį. Tam pasitarnauja albumų serija. Naujas 144 puslapių albumas „Dangaus paveikslai“ jau šeštasis albumų kolekcijoje. Visų albumų formatas yra vienodas, suvenyrinis – 15x15 cm. Aviatoriai (ir ne tik) pamėgo albumą dovanoti kaip vertingą aviacinę dovanėlę.

 

Parodos keliauja po pasaulį

 

Tradiciškai parodų ekspozicijos nuolat keliauja. Per septynis metus keliaujančias fotografijos parodas stebėjo per 400000 žmonių Lietuvoje ir užsienyje – Latvijoje, Lenkijoje, Vokietijoje. Fotografijos darbus buvo galima išvysti muziejuose, galerijose, aerodromų angaruose, tarptautinių oro uostų erdvėse, savivaldybėse, bibliotekose, teatrų fojė, prekybos centruose, automobilių salonuose, privačiose įmonėse.

 

„Fotografija įtaigiai perduoda įspūdingas aviacines emocijas ir dinamiką, per septynetą metų keli tūkstančiai konkursinių darbų patvirtina, kokie neišsemiami kūrybiniai klodai yra aviacijos ir fotografijos sintezėje, o rezultatas kaskart nustebina. Parodos ir fotografijų albumai užburia emocijomis, praplečia akiratį, priartina aviacijos grožį prie visų žmonių. Naujas albumas „Dangaus paveikslai“ – poetiškas pasakojimas apie sparnus ir svajones, žemės ir dangaus grožį,“ – sako konkursų organizatorė Vilma Jankienė.

 

Gruodžio 3 dieną atidaryta paroda tarptautiniame Vilniaus oro uoste bus eksponuojama iki vasario pradžios, o vėliau pradės kelionę į kitus Lietuvos miestus. Planuojama parodą pristatyti ir Latvijoje bei Estijoje. Šių metų meninės fotografijos ekspoziciją sudaro 40 autorinių darbų.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-12-08 15:35
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media