2024 m. balandžio 24 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: Žurnalisto A.Šimkaus eilėraščių pasaulis knygoje “Sezonas baigtas”

2010-06-09
 
Erikos Straigytės nuotraukoje: Antanas Šimkus Bernardinai.lt redakcijoje

Erikos Straigytės nuotraukoje: Antanas Šimkus Bernardinai.lt redakcijoje

Kornelija Ežerskytė

 

Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla ką tik išleido žurnalisto Antano Šimkaus eilėraščių rinktinę. Ilgus metus savaitraštyje “Literatūra ir menas” darbavęsis kolega šiuo metu dirba portale Bernardinai.lt , o laisvalaikiu ne tik rašo scenarijus populiariems serialams, bet ir kuria eiles.

 

Jaunas poetas (g. 1977), debiutavęs rinkiniu „Skradžiai“ (1999), pasak recenzentų, „konfliktavęs su tradicinėmis vertybėmis“, dabar suka supratingų refleksijų keliu. Naują rinkinį sudaro septyni nedideli skyriai, panašūs į ciklus. Eilėraščiai atkuria dabarties nuotaikas ir realijas, miesto faktūrą, kalba apie draugystės vertę. Nuotaikinga poezijos knyga, pažerianti lakoniškos išraiškos radinių.  

 

Kaip pastebi Antanas A. Jonynas, „naujojoje knygoje gal mažiau jaunatviško polėkio, noro sukrėsti ar šokiruoti skaitytoją. Netgi atvirkščiai, autoriaus poetinė laikysena pabrėžtinai kukli ir santūri, sykiu sklidina ne tik žmogiškos šilumos, bet ir tauraus išdidumo. Postmodernaus žaidybiškumo fone tokia laikysena man atrodo itin graži ir vertinga.

 

Antano Šimkaus eilėraščių pasaulis daiktiškas, atpažįstamas ir tikras. Svarbiausia, kad jam atskleisti poetas randa savitą balsą ir intonavimo būdą. Tai kultūringa poezija, pasižyminti subtiliu žodžio jutimu ir kalbos klausa“.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-06-09 11:54
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media