2024 m. balandžio 23 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: V. Savukynas išleido elektroninę knygą

2010-11-10
 
Zenekos nuotraukoje: Virginijus Savukynas

Zenekos nuotraukoje: Virginijus Savukynas

 

Garsūs pasaulio filosofai ir aukšti politikai, pasisekimą pelnę verslininkai ir žinomi kultūrininkai - tokie Virginijaus Savukyno pašnekovai, kurių interviu jis sudėjo į knygą „Klausinėjimo malonumas", praneša Lrt.lt.

 

„Malonu ne tik rašyti ar skaityti - malonu klausinėti. Žurnalistas turi vieną privilegiją - paskambinti įdomiam žmogui ir pasakyti, kad nori padaryti interviu. Ar tai nėra pats geriausias alibi, siekiant su įdomiu žmogumi pakalbėti bent valandą ir sužinoti atsakymus į rūpimus klausimus ar net šio bei to išmokti?", rašo V. Savukynas.

 

Garsus filosofas Algis Mickūnas pasakoja apie savo karo potyrius Korėjoje ir kelią į filosofijos aukštumas. Legendinis kalbininkas Bronys Savukynas prisimena patirtis idiotiškoje sovietinėje realybėje. O Vytautas Landsbergis liūdnai atsidusęs konstatuoja, kad lietuviškas humoras yra labai liūdna tema. Tad humoristui Haroldui Mackevičiui belieka pridurti, kad juokas gerai visur, bet su saiku.

 

„Procter&Gamble" vienas iš buvusių aukštų vadovų Horstas Žibas teigia, kad versle, kaip niekur kitur, reikia mokėti dirbti su žmonėmis. Tad pagarba yra verslo būtinybė, o ne prabanga.

 

Kultinis rašytojas, religijotyrininkas Gintaras Beresnevičius pripažįsta, kad lietuvių poetų nenugalėsi. Tuo tarpu ukrainiečių rašytojas Andrejus Kurkovas prisimena savo pirmąjį eilėraštį Leninui ir nudvėsusiai pelytei.

 

Šioje knygoje kiekvienas galės rasti jam įdomių pokalbių - jų sudėta per dvidešimt.

 

„Elektroninė knyga niekada nėra užbaigta, ją visada galima papildyti. Tikiuosi, kad padarysiu dar įdomių interviu ir juos įdėsiu į šią knygą", - sako V. Savukynas.

 

Šie interviu daryti televizijoje, radijo laidose, taip pat interneto portalams.

 

Elektroninę knygą galima pasiekti šiuo adresu:
http://www.tinklink.lt/klausinejimo_malonumas/

 

Lrt.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-11-25 11:34
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media