2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: Knygų leidyba sunkmečiu tampa įdomiu reiškiniu – iš širdies į širdį

2010-06-08
 
Erikos Straigytės nuotraukoje: (iš kairės) knygos autorius Danielius Mickevičius su sūnumi Linu ir kolega Stasiu Paškevičiumi

Erikos Straigytės nuotraukoje: (iš kairės) knygos autorius Danielius Mickevičius su sūnumi Linu ir kolega Stasiu Paškevičiumi

Dainius Radzevičius

 

Ryte užsuko kolega žurnalistas, “Danieliaus” leidyklos savininkas Danielius Mickevičius. Užsuko ne tuščiomis – padovanojo Lietuvos žurnalistų sąjungai tik ką savo išleistų knygų “Kaip tiltelis iš širdies į širdį. Varėnos krašto šviesuoliai”.

 

Nespėjau dar perskaityti šios knygos. Tik pavartyti. Ir dar spėjau paklausti autoriaus, kaip jam sekasi. Pasirodo, kad gerai. Juk knyga nauja pasirodė. Ir dar – autorius knygą leido ne tik savo lėšomis, bet jį parėmė ir Kultūros rėmimo fondas, ir Varėnos rajono savivaldybė, ir daktaro Juozo Kazicko šeimos fondas. Bet pasirodė svarbiausias klausimas, kodėl Danielius vis dar net ir sunkmečiu bando leisti knygas. Logikos, atrodo, nėra daug. Koks jau čia biznis. Bet Danielius savo atsakymą pateikė knygos pradžioje:

 

Šį savo darbelį skiriu atkakliems Dzūkijos žmonėms, pasišventusiems išsaugoti savo, tėvų ir protėvių dvasinisu turtus. Ateičiai, kad ji rastųsi ne mūsų kartos paliktoje plynėje.

 

Ir taip keistai, ir taip įdomiai tą “plynę” jis bando kuo nors užpildyti. Ir čia pat knygos įžangoje pateikia kitą pavyzdį. Apie tikras plynes:

 

“Solidaus amžiaus žmonės, atgavę miškus ar žemę, žinoma, nori iš to turėti naudos. Net nesiderėdami jie parduoda miškus ar žemę, tai, ką protėviai labiausiai brangino ir saugojo, dėl ko ne vienas ir galvelę padėjo. Šiandien visi laikraščiai pilni skelbimų – perku mišką, perku mišką su žeme. O kas liks tavo vaikams, vaikaičiams, ateinančioms kartoms?”

 

Todėl vos pervertęs knygą ir užmetęs akį į knygoje esančius herojus nudžiugau, kad kolega rašo apie savo krašto šviesuolius. O knyga pasirodė tuomet, kai šviesos yra daugiau – juk pavasaris.

 

 

Lietuvos žurnalistų sąjunga kviečia žurnalistų bendruomenę į LŽS nario Danieliaus Mickevičiaus knygos sutiktuves. Žurnalisto, leidėjo D.Mickevičiaus naujausia knyga “Kaip tiltelis iš širdies į širdį” pristatoma šiandien, birželio 8 d., 16 val. LRT klube (S.Konarskio g. 49, Vilnius).

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-06-08 13:23
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media