2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: Žurnalistai vėl kviečiami dalyvauti konkurse „Žiniasklaida prieš korupciją“

2010-11-15
 
Žiniasklaida prieš korupciją, nežinomo autoriaus nuotr.

Žiniasklaida prieš korupciją, nežinomo autoriaus nuotr.

Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) kartu su Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS) ir Nacionaline žurnalistų kūrėjų asociacija (NŽKA) jau 5 kartą visų Lietuvos žiniasklaidos priemonių atstovus kviečia aktyviai dalyvauti tradiciniu tapusiame konkurse „Žiniasklaida prieš korupciją".

Šio konkurso pagrindinis tikslas - paraginti spaudos, radijo, televizijos ir interneto portalų žurnalistus ne tik domėtis korupcijos ir kovos su ja problemomis bei aktualijoms, bet kartu analizuoti, tirti šį visuomenei didelę žalą darantį reiškinį, taip pat formuoti šalies gyventojų nepakantumą korupcijai.

„Žiniasklaida prieš korupciją 2010" konkurse, kaip ir ankstesniais metais, gali dalyvauti žurnalistai, kurių tiriamosios žurnalistikos publikacijas (spaudoje, internete), televizijos, radijo laidas ar reportažus konkursui atrinks Lietuvos žiniasklaidos priemonių redakcijos ir nepriklausomi autoriai. Redakcija ar nepriklausomas autorius konkursui gali teikti iki trijų tiriamosios žurnalistikos publikacijų ar reportažų antikorupcijos tema. Publikacijų, laidų ar reportažų ciklas vertinamas kaip vienas darbas.

Tiriamosios žurnalistikos publikacija turi būti viešai paskelbta Lietuvos visuomenės informavimo priemonėse 2010 metais ir iki 2010 m. lapkričio 19 d. pateikta paštu Lietuvos žurnalistų sąjungai, Vilniuje, S. Konarskio g. 49, arba el. paštu info@lzs.lt, nurodant autoriaus vardą, pavardę, telefono numerį, elektroninio pašto adresą, darbovietę ir jos adresą bei nuorodą - konkursui.
 

Konkursui pateiktus darbus vertins komisija, sudaryta iš LŽS, NŽKA ir STT deleguotų atstovų.
Darbų vertinimo kriterijai: aktualumas, visuomeninė reikšmė, informacijos šaltinių kokybė ir įvairovė, originalumas ir kūrybiškumas.


Komisija rinks keturių kategorijų - Lietuvos regioninė miestų ir rajonų spauda, Nacionalinė spauda ir interneto tinklalapiai/portalai, Televizijos ir Radijo laidos ir/ar reportažai antikorupcijos tema - nugalėtojus.


Konkurso nuostatus rasite čia


Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-11-15 10:24
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media