2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: V.Žeimanto kūrybiniuose planuose – ir knyga apie Semeliškes

2010-07-26
 

Kornelija Ežerskytė

 

Vakar iš kraštotyrinės ekspedicijos po Semeliškes (Trakų r.) sugrįžęs žurnalistas Vytautas Žeimantas užsivertęs darbais. Be aktyvaus bendradarbiavimo įvairiuose leidiniuose kūrėjo laukia dar vienas kūrybinis projektas. "Versmės” leidyklos serijoje "Lietuvos valsčiai" ketinama išleisti ir knygą "Semeliškės". V.Žeimantas bus vienas iš šios knygos autorių.

 

Visai neseniai žurnalistas sulaukė netikėtos staigmenos. Vilniuje viešėjusi oficiali Baltarusijos rašytojų sąjungos delegacija įteikė V.Žeimantui Baltarusijos rašytojų sąjungos nario bilietą. Apie lietuvį žurnalistą liepos 9 d. buvo rašyta Baltarusijos laikraštyje "Litaratura į mastactva" (Literatūra ir menas).

 

Baltarusiai kolegos atkreipė dėmesį į Vytauto rašinius apie baltarusių ir lietuvių literatūrinius ryšius, Lietuvos baltarusių periodinės spaudos tyrinėjimus. Už tai jis sulaukė kvietimo tapti Baltarusijos kūrybinės sąjungos nariu. O LŽS bendruomenė su nekantrumu laukia, kada pasirodys Vytauto dokumentinė knyga apie baltarusių ir lietuvių spaudos sąsajas. Pasak kolegos, besidomėdamas šia tema jis atrado netikėtų faktų, išgirdo įdomių pasakojimų.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-07-26 13:40
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media