2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: R.Parafinavičius į žurnalistų darbą pažvelgė per skaudžią istoriją

2010-09-29
 
Rolando Parafinavičiaus nuotrauka

Rolando Parafinavičiaus nuotrauka

Kornelija Ežerskytė

 

Leidykla „Laisvas laikas" išleido šiauliečio žurnalisto Rolando Parafinavičiaus knygą „Motinos rankos. Almos Jonaitienės nusikaltimo istorija". Knygos autorius, aktyviai dirbantis žurnalisto darbą (pats kuria tekstus ir iliustruoja savo publikacijas autorinėmis nuotraukomis), pamėgino pažvelgti į kolegas įdėmesniu žvilgsniu.

 

Istorijos pagrindas - šiurpiausias XXI amžiaus Lietuvoje moters padarytas nusikaltimas. Teismas nustatė, kad 2007 metų kovo 20 dieną Alma Jonaitienė-Bružaitė suplanavo ir šaltakraujiškai nužudė du iš penkių savo augintų vaikų.

 

„Šalį sukrėtė socialiai nedegradavusios moters poelgis. Blaiviu protu, suvokdama, ką daro, motina pasmaugė du savo sūnus - ji šiurpiai ir tuo pačiu naiviai tikėjosi, kad sumažinusi vaikų skaičių susiras sau naują vyrą...

 

Lietuvos žmonės sulaikę kvapą sekė šią istoriją ir ją žino. Tačiau mažai kas žino, kaip dirbo žurnalistai, aprašydami šio nusikaltimo vingius. Kaip ieškojo blokuojamos informacijos, su kokiomis kliūtimis susidūrė ir ką išgyveno susidūrę su berniukų mirtimi,"- tokios mintys sukosi R.Parafinavičiaus galvoje, kai jis sumanė suguldyti jas į knygą.

 

Knygoje „Motinos rankos" - ne tik chronologiškai išdėstyta Jonaičių šeimos tragedija. „Šalia dirbo didžiulis būrys teisėsaugininkų, tiriančių įvykį, ir  žurnalistų, informuojančių visuomenę. Sąžininga žurnalistika ir nešvarios spekuliacijos susipynė skaudžioje istorijoje.

 

Net greta skaudžiausių įvykių gyvena žmonės. Ašaras keičia juokas, smalsumas nugali neviltį. Šalia piktadarystės išnyra šilti ir geri žmonės, netikėtos ir kurioziškos situacijos, net... linksmi nutikimai,"- pastebi knygos autorius.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-09-29 14:30
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media