2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Visvaldo Morkevičiaus fotografijų rinkinys „Public Secrets“ pristatomas Londone

2016-03-24
 
 

Kovo 30 dieną Londone, meno leidinių knygyne „Claire de Rouen books", vyks Visvaldo Morkevičiaus fotografijų albumo „Public Secrets" („Viešos paslaptys") pristatymas. Renginyje dalyvaus ir pats fotografas. Renginį remia Lietuvos kultūros institutas ir LR ambasada Londone.

„Public Secrets" - miesto patirčių kolekcija. Fotografas tyrinėja naktinio miesto žemėlapį ir dichotomiją tarp viešų bei privačių erdvių, jų poveikį mūsų elgesiui. V. Morkevičius stebi aplinką (miestus ir žmones) ir ją perteikia subtiliai, minimalistiškai bei intymiai. Jo fotografijų subjektai - charizmatiški veikėjai, viešos istorijos ir privačios tiesos. Ryškios nuotraukos tampa individualiais fenomenologiniais tyrimais, atskleidžiančiais neakivaizdžius kultūros ir kasdienio gyvenimo aspektus ir padedančiais žvelgti į miestą kaip į oficialų fasadą. Apie „Public Secrets" rašė garsus britų meno žurnalas „Dazed and Confused", „The Calvert Journa", knyga buvo apdovanota „Kaunas Photo" festivalyje.

Knygos pristatymo vieta - neatsitiktinė. Praėjusiais metais savo veiklos dešimtmetį atšventęs knygynas „Claire de Rouen books" - meno leidinių šventovė, pasislėpusi naktiniu gyvenimu bei queer kultūra garsėjančio Soho rajono glūdumoje. Knygyne galima įsigyti itin retų, kone legendinių leidinių, tad „Public Secrets" pateks į geras rankas.

Visvaldas Morkevičius (g. 1990 m. Vilniuje) - fotografas ir multimedijų menininkas, dirbantis su mados, dokumentikos ir menine fotografija. Menininkas yra bendradarbiavęs su tarptautiniais bei lietuviškais leidiniais, dalyvavęs parodose Vilniuje ir Berlyne.

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-03-24 12:20
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media