2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Garsinių eksperimentų ir performansų menininko Armanto Gečiausko (Arma Agharta) turas Jungtinėje Karalystėje

2014-12-10
 
 

Rita Valiukonytė

LR kultūros atašė Jungtinėje Karalystėje

Garsinių eksperimentų ir performansų menininkas Arma Agharta iki gruodžio 31 d. savo kūrybą pristato Jungtinėje Karalystėje.

Menininko turnė sąraše - net aštuoni miestai: Linkolnas, Lydsas, Liverpulis, Midlsbro, Salfordas, Birminhemas, Londonas ir Pajūrio Soutendas. Programoje - performatyvi eksperimentine muzika atliekama modifikuoto balso, objektu, senu sintezatorium ir vintažinės technikos pagalba. Turą iš dalies remia Lietuvos kultūros institutas.

„2014m. gruodžio mėnesio turnė Anglijoje tai - naujas iššūkis bei noras pažinti Jungtinės Karalystės eksperimentinę muzikos sceną, užmegzti ryšius su vietos muzikantais bei organizacijomis, tolimesniam bendradarbiavimui kviečiant britų menininkus į Lietuvą", - mintimis dalijosi menininkas.

Armantas Gečiauskas  (sceninis vardas - Arma Agharta)  -  eksperimentų ir performansų menininkas, taip pat kuratorius, organizuojantis eksperimentinės, avangardinės muzikos festivalius ir koncertus Lietuvoje, leidyklos „Agharta" įkūrėjas. Nuo 2007 m. atliko daugiau nei 100 pasirodymų įvairiose pasaulio šalyse, įskaitant 2014 metų turnė po JAV, Kanadą, Centrinę Europą, taip pat 2013 metų turnė po Rusiją ir Ukrainą, Suomiją ir Vokietiją. Armantas yra dalyvavęs tokiuose užsienio festivaliuose, kaip „Sonic  Circuits" (JAV), „Cocart" (Lenkija), „Experi-mental" (JAV), „Sound Around" (Rusija), „Sonic" (Danija), SOTU (Nyderlandai), „Porin Juhlaviikot" (Suomija), bei pagrindiniuose Lietuvos festivaliuose:  „Speigas", „Sūpynės", „Mėnuo Juodaragis", „STRcamp", „Centras", „Dezintegracija", „Creature", „Simbolis".

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-12-10 10:56
 
 

Komentarai (2)

Jūsų el. paštas

Panevėžys

2014-12-22 11:16

Tokio meno nesuprantu.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Gražina

2014-12-20 10:49

Įdomus menininkas.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media