2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Vilniaus lenkų teatro “Studija” ir TVP Wilno pristato būsimą televizinį spektaklį Lietuvoje

2022-08-01
 
R. Grigo nuotrauka

R. Grigo nuotrauka

 

Liepos 30 d. įvyko pirmoji filmavimo diena televizinio spektaklio "Namas pasienyje" pagal S. Mrožeką, rež. Edvardas Keizikas.
Vilniaus lenkų teatras "Studija" kartu su TVP Wilno skelbia būsimą televizinio spektaklio premjerą "Namas pasienyje" pagal. S. Mrožeką, rež. Evardas Keizikas, kuri įvyks lapkričio mėnesį TVP Wilno kanale https://wilno.tvp.pl (lenkų kalba su lietuviškais titrais). Teatras ir TVP Wilno bendradarbiauja jau du metus, per kuriuos įvyko net penki bendri projektai.
Teatro vadovo nuomone, tema, deja, aktuali... tada 1939 ir dabar 2022 metais. Tikimasi, kad tai bus įdomiausia ir ambicingiausia teatro produkcija, pritraukusi lietuvių, lenkų, ukrainiečių ir baltarusių kūrėjus ir aktorius į bendrą tarptautinį kultūrinį projektą.
Spektaklyje vaidina: Oskar Vygonowski (Lietuva), Dorota Bartoševič (Lietuva), Viktor Liafarovicz (Ukraina), Jacek Orševski (Lietuva), Jagoda Rall (Lenkija), Paweł Gładyś (Lenkija), Piotr Cyrwus (Lenkija) Siarhei Toustsikau (Baltarusija), Ernestas Lenkauskas (Lietuva), Edgaras Krivelis (Lietuva), Vitalij Valentynovič (Lietuva), Artur Dovgialo (Lietuva), Grzegorz Jackiewicz (Lietuva), Marek Pščolovski (Lietuva). Scenografiją kūrė Julija Ciurupa.
Šis televizinis spektaklis, pasižymintis ypač profesionalia realizacija, kuriai vadovauja Prof. dr hab. Dariusz Pawelec (Lenkija), šiai dienai yra kaip atgaiva televizinio spektaklio žanrui Lietuvoje. Prof. dr hab. Dariusz Pawelec yra žinomas televizijos prodiuseris, operatorius, dokumentinių formų režisierius, šviesų režisierius teatro ir operos spektakliuose bei dėstytojas kino mokykloje režisūros ir kino bei televizijos vaizdo kūrimo ir fotografijos srityje. Televizijos režisierių šis spektaklis sudomino ne tik dėl S. Mrožeko tekstų, bet ir dėl televizinio spektaklio kaip žanro ateities iš esmės. Jis tikisi su šiuo spektakliu, naudojant kitokias, įdomias, nestandartines pateikimo formas, atnaujinti susidomėjimą tokia spektaklio forma. Prof. dr hab. Dariusz Pawelec Lietuvoje dirba pirmą kartą, bet praeityje teko dirbti su rež. Jonumi Vaitkumi filmuojant spektaklį pagal A. Mickevičiaus "Vėlinės", Krokuvoje (Lenkijoje).

 

 

Informaciją paruošė:
Renata Semaškienė
Vilniaus lenkų teatras "Studija"
T. 868950555

Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-08-01 11:57
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media