2024 m. gegužes 5 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: UAB „TELE-3“ pareikštas įspėjimas už televizijos programoje „Grožio architektai“ padarytus įstatymo pažeidimus

2014-01-16
 
 

Lietuvos radijo ir televizijos komisija š. m. sausio 15 d. posėdyje pareiškė įspėjimą UAB „TELE-3" už televizijos programoje „Grožio architektai" padarytus įstatymo pažeidimus.

Komisija, kontroliuodama, kaip televizijos programų transliuotojai laikosi Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo, nustatė, kad „TV3" programoje „Grožio architektai", transliuotoje 2013 m. lapkričio 10 d. ir lapkričio 17 d. neigiamų socialinių reiškinių kontekste (tėvo neištikimybė motinai, tėvų skyrybos, motinos psichologinės problemos) parodė filmuotą medžiagą apie šios programos dalyvės nepilnamečius vaikus, iš kurios buvo galima nustatyti jų asmens tapatybę.

Minėtas įstatymas draudžia skleisti neigiamą poveikį nepilnamečių vystymuisi darančią informaciją, kai neigiamų socialinių reiškinių kontekste pateikiamos nepilnamečių nuotraukos ir filmuota medžiaga apie juos leidžia nustatyti asmens tapatybę.

 

Kontaktinis asmuo:

Birutė Keršienė

Ryšių su visuomene ir užsieniu skyriaus vadovė

Lietuvos radijo ir televizijos komisija

Tel. 2 330 660

b.kersiene@rtk.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-01-16 10:27
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media