2024 m. gegužes 5 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: LRT žiūrovai neįgaliems vaikams paaukojo per 110 tūkstančių litų

2014-01-06
 
Ingrida Kazlauskaitė

Ingrida Kazlauskaitė

 

 Virginija Bunevičiūtė

LRT atstovė ryšiams su visuomene

 

Sekmadienio vakarą per LRT televiziją tiesiogiai transliuoto jau penktąjį kartą vykusio koncerto-telemaratono „Ištiesk gerumui ranką" metu surinkta per 110 tūkst. litų, kuriuos paaukojo trumpaisiais telefonais skambinę televizijos žiūrovai. Surinktos lėšos bus skiriamos silpniausiems visuomenės nariams - negalios paliestiems vaikams ir jų šeimoms.

Prieš penkerius metus pirmuosius žingsnius žengusi gerumo akcija išaugo į ištisus metus besitęsiančių socialinių renginių, paramos akcijų, vasaros stovyklų, mokymų, parodų ciklą ir pakeitė tūkstančių žmonių gyvenimus.

Tai, kad gerumas užkrečiamas, parodė ir Lietuvos muzikos žvaigždės, koncertavusios be jokio atlygio. Dviejų valandų tiesioginio renginio metu pasirodė Rytis Cicinas, Stano, Ingrida Kazlauskaitė, Aušra Cicėnaitė, Katažina ir Vilniaus rajono Kaštoninis choras, El Fuego, Radži, Liveta ir Petras Kazlauskai, Asta Pilypaitė, kiti atlikėjai.

Lietuvoje gyvena apie 30 000 negalią turinčių vaikų. Kuo didesni specialieji poreikiai ir sudėtingesnė liga, tuo daugiau jėgų ir laiko kiti šeimos nariai turi dovanoti vaikui. „Didžioji dauguma neįgalius vaikus auginančių šeimų balansuoja ant skurdo ribos. „Algojimas" neskirsto vaikų pagal negalios pobūdį ar diagnozę. Manome, kad šeimai, nepriklausomai nuo jos, vienodai skaudu. Artimieji turi ne tik išmokti taikiai gyventi su vaiko negalia, bet ir dėl vaiko negalios nebegali gyventi pilnaverčio gyvenimo. Todėl kitų pagalba - ištiesta gerumo ranka - svarbi ir reikalinga", - sako akcijos sumanytoja, labdaros-paramos fondo „Algojimas" įkūrėja Aušra Stančikienė.

 

Kontaktams:

S. Konarskio g. 49,

LT-03123 Vilnius

Tel. +3705 236 3240

Mob. +370 686 91963

Faks. +370 5 2363208

lrt@lrt.lt www.lrt.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-01-06 12:15
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media