2024 m. spalio 28 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: LRT skelbs televizijos laidų konkursą

2016-02-24
 
LRT nuotrauka

LRT nuotrauka

 

 Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija artimiausiu laiku skelbs televizijos laidų konkursą. Apie tai pranešta antradienį vykusiame LRT tarybos posėdyje.

Bus laukiama pasiūlymų dėl programų, skirtų socialinės tematikos analizei bei demokratiškai, pilietiškai visuomenei ugdyti, taip pat nacionalinei kultūrai populiarinti. Konkurse bus kviečiami dalyvauti ir įvairių žanrų pramoginių, jaunimo programų, vaidybinių serialų kūrėjai, specializuotų laidų (religijos, sporto, mokslo populiarinimo, sveikatinimo ir kitų) autoriai.  Pasitinkant Nepriklausomybės šimtmetį, LRT eteryje svarbią vietą užims ir istoriniai vaidybiniai, dokumentiniai filmai - jų projektai taip pat bus laukiami LRT laidų konkurse. Visos konkurso sąlygos ir terminai netrukus bus paskelbti portale LRT.lt.

LRT Tarybai pristatyta gruodį vykusi visuomenės nuomonės apklausa apie Lietuvos žiniasklaidos priemones, kurią atliko Lietuvos ir Didžiosios Britanijos rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai". Pasak tyrimo, iš 7 Lietuvos žiniasklaidos grupių LRT labiausiai puoselėja kultūrą ir ugdo žiūrovus, yra patikimiausia ir objektyviausia.  Apklausos analizė rodo, kad respondentai su LRT labiausiai sieja tokias savybes, kaip LRT operatyvumas, patikimumas, objektyvumas.

LRT grupė (LRT TELEVIZIJA, LRT KULTŪRA, LRT RADIJAS, LRT KLASIKA, LRT OPUS, LRT.lt) apklausoje pirmauja pagal 4 parametrus iš 6 - tai kultūros puoselėjimas (66% suaugusių  Lietuvos gyventojų mano, kad tokia savybė tinka LRT grupei), žiūrovų ugdymas (55%), patikimumas (45%) ir objektyvumas (43%).

Kitą - kokybinį - viešosios nuomonės tyrimą atliko kompanija „Vilmorus". Jame buvo naudojamas spontaniškų asociacijų metodas. Paprašyti įvardinti, kas jiems pirmiausia ateina į galvą, kai išgirsta „LRT", respondentai įvardijo „rimtumą", „solidumą", jog tai „nacionalinis transliuotojas", „dirba visiems". Daugelis džiaugėsi, kad tai kanalas, kuriame nėra reklamos. Nemažai respondentų pabrėžė, kad dieną pradeda su LRT.

Kokybinio tyrimo dalyviai atskleidė, kad kad LRT TELEVIZIJA jiems asocijuojasi visų pirma su žinių laidomis, „Panorama", „Stiliumi", sporto transliacijomis. Nemažai džiaugiasi, kad LRT eteryje nėra kriminalinių naujienų, daugiau, nei kitur, pozityvumo. Pasak respondentų, LRT išsiskiria ir intelektualesnėmis, kultūrai skirtomis laidomis, orientuojasi į kokybę.

Kitas LRT tarybos posėdis vyks kovo 22 d.

Virginija Bunevičiūtė

Atstovė ryšiams su visuomene

S. Konarskio g. 49,

LT-03123 Vilnius

Tel. +3705 236 3240

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-03-05 11:05
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media