2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Savaitės tema

*print*

Archyvas :: Linas Linkevičius: Lietuva tvirtai remia tarptautinius įsipareigojimus, siekiant užtikrinti žodžio laisvę ir žurnalistų saugumą

2020-11-17
 
Linas Linkevičius

Linas Linkevičius

Lapkričio 16 dieną laikinai einantis užsienio reikalų ministro pareigas Linas Linkevičius nuotoliniu būdu dalyvavo pirmajame Žiniasklaidos laisvės koalicijos ministrų susitikime, organizuotame Kanados ir Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministerijų.

„Neramina tai, kad taikos metu žurnalistų žūsta daugiau, nei karo zonose. Mes smerkiame visus išpuolius, represijas ir smurtą prieš žurnalistus ir žiniasklaidos darbuotojus, kurie yra persekiojami, sulaikomi ar net žudomi ne tik ginkluotų konfliktų, bet ir taikos metu", - savo pasisakyme teigė L. Linkevičius.

Ministras paminėjo, kad šiemet sukanka 5 metai, kai Lietuvai pirmininkaujant Jungtinių Tautų Saugumo Tarybai, buvo vieningai priimta rezoliucija dėl žurnalistų ir žiniasklaidos darbuotojų apsaugos ginkluotuose konfliktuose. L. Linkevičius pabrėžė, kad šioje rezoliucijoje išreikštas susirūpinimas dėl žurnalistų saugumo yra aktualus ir šiandien.

Ministras dar kartą paragino Baltarusijos valdžios institucijas susilaikyti nuo jėgos naudojimo prieš taikius demonstrantus, taip pat žurnalistus ir žiniasklaidos darbuotojus, sustabdyti nepagrįstus sulaikymus ir įkalinimus, o teisėsaugos institucijų atstovus, atsakingus už žurnalistų pažeminimą, nedelsiant patraukti atsakomybėn.

Renginio metu taip pat vyko Pasaulinės žiniasklaidos laisvės konferencija, buvo paskelbtas Žiniasklaidos laisvės koalicijos ministrų komunikatas.

Žiniasklaidos laisvės koalicija buvo įsteigta 2019 metų liepos mėnesį Londone. Steigimo iniciatorės - Jungtinės Karalystės ir Kanados užsienio reikalų ministerijos. Lietuva per šios iniciatyvos prisijungė per koalicijos inauguracinį renginį Londone. Šiuo metu koaliciją sudaro 38 valstybės.

 Šiemet renginyje buvo įteiktas pirmasis bendras Kanados-Jungtinės Karalystės žiniasklaidos laisvės apdovanojimas, kuriuo siekiama įvertinti žurnalistų, asmenų ir oganizacijų indėlį į žiniasklaidos laisvių apsaugą. Šių metų apdovanojimą gavo Baltarusijos žurnalistų sąjunga (Belarusian Association of Journalists) - už nenuilstamą pasiaukojamą darbą šiuo sudėtingu laikotarpiu.


URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas 
Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534 
Facebook | Twitter | Flickr | Youtube |Linkedin

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-12-10 17:29
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media