2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Savaitės tema

*print*

Archyvas :: Lietuvos naujienų portalai kolegoms Ukrainoje: „Jūs – ne vieni, esame pasirengę padėti“

2022-02-26
 
Reaguojant į vis didėjančią Rusijos agresiją Ukrainoje prieš strateginius valstybės objektus ir civilius žmones, Interneto žiniasklaidos asociacijos (IŽA) narės reiškia solidarumą karo fronte dirbantiems Ukrainos žurnalistams ir redakcijoms bei siunčia žinią apie siūlomą pagalbą. Didžiausias skaitytojų auditorijas turintys naujienų portalai Delfi.lt, 15min.lt ir Lrytas.lt, tv3.lt, Madeinvilnius.lt. VE.lt, Kaunas.kasvyksta.lt, Etaplius.lt yra pasirengę kolegoms iš Ukrainos padėti įkurti laikinas redakcijas Lietuvoje, jei tik to prireiktų, nebesant galimybės dirbti karo zonoje, taip pat padėti įsikurti, suteikti finansinę ir kitą reikalingą paramą.

IŽA pirmininkės Linos Bušinskaitės teigimu, šiuo Ukrainai ir Europai skaudžiu laikotarpiu visi turime būti vieningi, solidarūs ir padėti kuo tik galime, tad tai daro ir asociacijos narės.

„Naujienų portalai, vienijantys didžiulę žiniasklaidos bendruomenę, yra socialiai atsakingas verslas, neliekantis nuošalyje ir pasirengęs padėti visais savo turimais ištekliais Lietuvoje įkurti laikinas redakcijas kolegoms iš Ukrainos, remti finansiškai, padėti įsikuriant. Tad kviečiame šios šalies žiniasklaidos atstovus susisiekti su asociacijai priklausančiais naujienų portalais - laukiame bet kokių žinių ir pagalbos prašymų", - sako L. Bušinskaitė.

Žiniasklaidos bendrovės „15min.lt group" generalinis direktorius Tomas Balžekas Ukrainos žiniasklaidos bendruomenei reiškia palaikymą ir solidarumą.

„Jūs - ne vieni, mes - su Jumis. Žodžio laisvė, visuomenės teisė žinoti ir tikrais faktais paremta objektyvi žurnalistika negali būti sunaikinta jokiomis karo priemonėmis. Privalome tam užkirsti kelią - žiniasklaidos bendruomenė ir žiniasklaidos verslas solidarizuojasi su Jumis. Esame pasirengę bet kuriuo paros metu suteikti broliams ukrainiečiams visokeriopą pagalbą", - sako T. Balžekas.

Žiniasklaidos bendrovės „All Media Lithuania", kuri valdo naujienų portalą tv3.lt, generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė sako, kad šiuolaikinė žiniasklaida, ypač naujienų portalai, gali dirbi be sienų ir iš bet kurio pasaulio kampelio.

„Jei kolegos iš Ukrainos matys prasmę dirbti iš Lietuvos ir skleisti Ukrainai bei pasauliui žinias apie šiuos siaubingus įvykius, kviečiame susisiekti su Lietuvos naujienų portalo atstovais. Padėsime kuo galėsime - mūsų širdys su Jumis", - sako L. Blaževičiūtė.

Naujienų portalo Delfi.lt direktorius V. Benokraitis įsitikinęs, kad tik padėdami vieni kitiems bet kokioje kovoje galime tapti laimėtojais.

„Dabar Ukrainos žiniasklaidos bendruomenei reikalingas didžiulis palaikymas, kitą dieną jo gali reikėti mums ar kitiems kaimynams. Esame pasirengę padėti ne tik įkuriant laikinas redakcijas, bet ir surasti vietą gyventi, suteikti finansinę paramą, maisto, rūbų, darbo priemonių ir vietą, iš kur bus galima saugiai skleisti žinias pasauliui apie agresiją Ukrainoje. Nebijokite kreiptis pagalbos", - sako V. Benokraitis.

Naujienų portalo Lrytas.lt direktoriaus ir vyriausiojo redaktoriaus Tautvydo Mikalajūno teigimu, Ukrainoje karo fronte dirba ir kitų šalių žiniasklaidos atstovai, tarp jų - ir Lietuvos, kuriems irgi gali prireikti pagalbos.

„Palaikome ryšį su ten dirbančiais Lietuvos ir kitų šalių žurnalistais, kad turėtume naujausią informaciją ir galėtume ja operatyviai pasidalinti su skaitytojais. Iš kolegų girdime, kad Ukrainos žurnalistai yra nusiteikę ginti savo šalį ir laisvę tiek, kiek reikės. Tai reiškia, kad turime būti pasiruošę bet kada suteikti reikiamą pagalbą kolegoms šioje karo zonoje, kad šią kovą galėtume laimėti ir apginti žodžio laisvę", - sako T. Mikalajūnas.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-02-26 09:03
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Urtė

2022-03-05 08:47

Tegyvuoja laisva Ukraina!

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media