2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: „Kalbos grynuoliu" tapti pretenduoja interviu meistrai

2014-04-30
 
Pernai "Kalbos grynuole" tapo radijo laidos „Manasis Aš" vedėja Agnė Kairiūnaitė

Pernai "Kalbos grynuole" tapo radijo laidos „Manasis Aš" vedėja Agnė Kairiūnaitė

 

Virginija Bunevičiūtė

LRT atstovė ryšiams su visuomene

LRT jau septintus metus renka „Kalbos grynuolį". Šiemet bus išskirtas interviu žanras. Klausomos ir stebimos tos nacionalinio transliuotojo radijo ir televizijos laidos, per kurias vedėjai kalbina visuomenės, kultūros  veikėjus, valdžios pareigūnus, įdomius žmones. Siekiama atkreipti dėmesį į žurnalistų kalbos taisyklingumą, gyvumą, turtingumą, šmaikštumą ir sugebėjimą tiksliai, konkrečiai ir aiškiai pateikti klausimus ar replikuoti.

„Grynuolius" balandžio 30 d. - gegužės 7 d. rinks visuomenė portale LRT.lt ir kompetentinga kalbos specialistų komisija: dr. Irena Smetonienė, dr. Irena Kruopienė ir Donatas Smalinskas. Gegužės 7 d. - Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną - laidoje „Labas rytas, Lietuva" bus paskelbti visuomenės ir komisijos išrinkti taisyklingiausiai interviu imantys žurnalistai. Nugalėtojai bus apdovanoti „Kalbos grynuolio" statulėlėmis. 

Rinkti „grynuolius" galima adresu http://www.lrt.lt/apie-lrt/kalbos_grynuolis

KALBOS GRYNUOLIO istorija

2007 m. gimė „Kalbos grynuolio" idėja. Buvo siekiama paminėti svarbų Lietuvos kultūrai įvykį - Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną - atkreipiant visuomenės dėmesį į taisyklingą viešąją kalbą. Akcija skatinama pagarba ir domėjimasis savo kalba, atsakingumas dėl jos vartojimo viešojoje erdvėje.   

Buvo renkami taisyklingiausiai kalbantys žurnalistai, vedėjai, išskirtas tiksliausių, įtikinamiausių anonsų autorius, buvo kreipiamas dėmesys į laidų pavadinimus. 2009 m. „Kalbos grynuolis" peržengė LRT ribas, buvo klausomasi kandidatų į Lietuvos Respublikos Prezidento postą kalbų. Iš šešių kandidatų taisyklingiausiai kalbančia pripažinta Dalia Grybauskaitė. Pernai išrinkti mažiausiai klaidų darantys laidų vedėjai. Komisija išskyrė „Duokim garo" vedėją Loretą Sungailienę ir radijo laidos „Manasis Aš" vedėją Agnę Kairiūnaitę.

 

Kontaktams:

S. Konarskio g. 49,

LT-03123 Vilnius

Tel. +3705 236 3240

Mob. +370 686 91963

Faks. +370 5 2363208

lrt@lrt.lt www.lrt.lt

 
Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-05-01 10:29
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media