2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: AGATA radijo laidoje „Muzikos spektras“ atliktoms dainoms – atskiri namai internete

2014-03-30
 
Laidą rengia Karolis Vyšniauskas

Laidą rengia Karolis Vyšniauskas

 

Asociacijos AGATA pristatomoje Žinių radijo laidoje „Muzikos spektras" jau viešėjo dešimtys naujos kartos Lietuvos atlikėjų, nemažai jų atliko dainas gyvai radijo studijoje. Siekdami, kad šie dainų įrašai nepasimestų archyvuose, laidos autoriai sukūrė joms naujus namus - laidos paskyrą „Soundcloud" socialiniame tinkle.

Šiuo metu ten galima išgirsti grupių „Garbanotas Bosistas", „Colours of Bubbles", „Elle G", taip pat solo atlikėjų Mildos Arčikauskaitės ir Šarūno Petručio dainas. Ilgainiui adresu www.soundcloud.com/muzikosspektras pasiekiamoje paskyroje atsiras tiek kitų laidoje viešėjusių ir gyvai grojusių atlikėjų kūriniai, tiek būsimų laidų svečių dainų įrašai.

„Muzikos spektras" buvo pradėta kaip muzikinių pokalbių laida, kuria siekiame atkreipti dėmesį į kol kas mažiau žinomus jaunos kartos Lietuvos atlikėjus. Puiku, kad vis dažniau laidoje muzikantai ne tik kalba apie muziką, bet ir ją atlieka gyvai eteryje. Norime, kad šie įrašai būtų patogiai prieinami kiekvienam besidominčiam, kokią muziką kuria ir tie šalies atlikėjai, kurie nėra atpažįstami iš televizijos ar žurnalų viršelių", - sako Lietuvos atlikėjus ir muzikos įrašų gamintojus vienijančios asociacijos AGATA direktorė Agnė Masalskytė.

Savo dainas „Muzikos spektre" grupės atlieka akustiškai, dėl to jos skamba kitaip negu studijiniuose įrašuose. Kai kurių laidoje atliktų dainų niekur kitur negalima išgirsti - „Muzikos spektro" eteris yra vienintelė vieta, kur jos buvo įrašytos.

Laidoje skambančios dainos įrašomos pagrindinėje Žinių radijo studijoje, o galutinį garso apipavidalinimą (angl. mastering) atlieka Jungtinėje Karalystėje gyvenantis, su vietinių britų grupių įrašais dirbantis garso inžinierius Jurgis Masilionis.

Muzikinių pokalbių laida „Muzikos spektras" Žinių radijo eteryje transliuojama kiekvieną šeštadienį 13:05 val, o kartojama sekmadieniais 16 val. Laidą pristato asociacija AGATA, o rengia žurnalistas Karolis Vyšniauskas.

Asociacijos AGATA inf.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-03-30 12:35
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media