2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Paremkime klaipėdiškį kolegą Venantą Butkų, pabalsuokime

2016-01-19
 
 

Vytautas Žeimantas

Klaipėdoje išėjo dar viena žurnalisto ir marinisto Venanto Butkaus knyga "Burėse - Baltijos vėjas. Buriuotojo užrašai".

Knygos autorius - dešimt metų dirbo laikraščio "Sov. Litva" korespondentu Klaipėdoje, buvo savaitraščio "Lietuvos žvejys" redaktorius. Šiemet balandžio 1-ąją jis pažymės  savo 80-metį.

Žurnalistų klubas "Marinus"  jo knygą pristatė Klaipėdos m. savivaldybės viešosios bibliotekos tradiciniam konkursui "Klaipėdos knyga 2015". Už geriausias knygas skaitytojai balsuoja interneto svetainėje (www.biblioteka.lt) - tereikia  atidaryti langelį "Balsavimas" ir paspausti klavišą už patinkančią knygą.

"Per feisbuką "Klaipėdos žurnalistai" paraginome  kolegas solidarizuotis - balsuoti už V. Butkaus knygą. Būtų gerai į LŽS svetainę įdėti žinią, kad išleista tokia knygą ir paraginti LŽS narius atiduoti balsą už saviškį. Čia kaip Eurovizijoje, kas organizuotesnis, to ir knyga geriausia, - rašo klaipėdiškis kolega Gediminas Pilaitis. -Svarbiausia - atsiversti  www.biblioteka.lt ir pabalsuoti. Lietuvos buriuotojų sąjungos svetainės tvarkytojų to paties paprašiau. Iš anksto dėkui už paramą".

Venanto Butkaus knyga sudaryta iš keturių atskirų dalių. Kiekvienoje jų atskleidžiamas vis kitoks buriavimo niuansas.

„Burių pasaulio pavilioti" - istorijos apie Klaipėdos buriavimą, pradedant nuo Mėmelio buriuotojų klubų ir baigiant jachtos „Žalčių karalienės" žygiais. Ypatingas skyrius, kuriame pateikta iki šiol beveik neskelbta informacija apie Lietuvos bajorus buriuotojus ir jų jachtas.

Skyriuje „Tolimųjų kelionių preliudijos" atsakoma į klausimus, iš kokios aplinkos į kelionę, pradžioje per Atlantą, o vėliau aplink pasaulį startavo klaipėdiečių jachta „Lietuva". Čia ir ganėtinai pikantiškos detalės apie rusų pasieniečius su automatais, nuo akylos sovietinės sistemos nuslėptas lenktynes aplink Gotlandą arba reisą, po kurio buriuotojus pasitiko kagėbistai. Knygos skyrius „Gyvenimas po burių sparnais" skirtas klaipėdiečiams buriuotojams, su kuriais kartu praleista daugybė akimirkų Baltijos jūroje.

Knyga „Burėse - Baltijos vėjas. Buriuotojo užrašai" ne pirmasis buriuotojiškas Venanto Butkaus leidinys. 2002 metais jis išleido Lietuvos buriavimo istorijos knygą „Gero vėjo!". 2015 metais V. Butkus kartu su kolegomis V. Matučiu ir E. Bacevičiumi išleido knygą „Žvejybos tradicijos Baltijos jūros regione".

Balsuoti galima iki vasario 9 dienos. Paremkime klaipėdiškius kolegas, pabalsuokime.

 

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-01-19 12:57
 
 

Komentarai (2)

Jūsų el. paštas

Virgilijus

2016-01-23 21:34

Kaip gražu, Venantai, ir pavydu, kad nuo jaunystės iki žilo plauko sugebėjau išlikti ištikimas marinistinei temai.
Pagarbiai lenkiu galvą prieš TAVE.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Ap.

2016-01-21 17:46

Kad kolegoms būtų lengviau balsuoti už Venanto Butkaus knygą "Burėse - Baltijos vėjas.Buriuotojo užrašai", patikslinu adresą:
http://www.biblioteka.lt/lt/projektai/klaipedos-knyga/balsavimas

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media