2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ pranešimas: „Dėl LNK žiniose pasirodžiusios tikrovės neatitinkančios informacijos Algirdas Butkevičius kreipsis į Generalinę prokuratūrą“

2023-09-17
 
Algirdas Butkevičius

Algirdas Butkevičius

Seimo narys ir buvęs premjeras Algirdas Butkevičius, reaguodamas į rugsėjo 15 d. LNK žiniose paskelbtą tikrovės neatitinkančią informaciją apie tariamus jo ryšius su nusikalstama grupuote, dėl informacijos paneigimo kreipsis į LNK generalinę direktorę, taip pat bus kreipiamasi į Generalinę prokuratūrą.
Penktadienį LNK žinių siužete apie nusikalstamą veiką vykdančius asmenis buvo parodyta nuotrauka, kurioje su įtariamais asmenimis nufotografuotas ir Seimo narys Algirdas Butkevičius. Kaip skelbia LNK, „[...] aferistai ne tik demonstravo prabangą, bet ir naudojosi garsiais politikais, kaip priedanga sugebėjo pasinaudoti net buvusiu premjeru".
„Beje, - sakoma siužete. - Nukentėjusieji mums atsiuntė nuotrauką, kurioje - dabar jau sulaikyti kai kurie įtariamieji, nusifotografavę su buvusiu premjeru Algirdu Butkevičiumi. Pirmas iš kairės Laimis Valinskas, antras iš dešinės [...] Vilius Vyšniauskas. Algirdas Butkevičius sako tų žmonių nepažįstantis, tai esą netikėtai nutiko Vilkaviškyje per vieną renginį."
Seimo nario A. Butkevičiaus teigimu, tokia situacija netoleruotina, nes, nepatikrinus faktų ir neišsiaiškinus, kaip nuotrauka buvo padaryta, visuomenei buvo paskleista jokio faktinio pagrindo neturinti informacija, žeminanti jo garbę ir orumą ir suponuojanti neigiamas visuomenės nuostatas.
„Rugsėjo 1-ąją lankiausi renginyje Vilkaviškyje. Išėjus iš renginio, priėjo nepažįstami žmonės ir paprašė kartu nusifotografuoti. Taip dažnai būna viešiems asmenims. Kartoju - tuos žmones mačiau pirmą kartą. O po kelių valandų gavau žinutę, ar žinau, su kuo nusifotografavau. Taip ir paaiškėjo, kad tai galimai nusikalstamo pasaulio žmonės", - teigia A. Butkevičius.
Apie šią situaciją bus informuota ir Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba.
Į visus žurnalistų klausimus Seimo narys Algirdas Butkevičius atsakys per spaudos konferencijoje Seime pirmadienį, rugsėjo 18 d., 10 val.

 

Daugiau informacijos:

Jurgita Jasiūnienė

Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos" referentė (atstovė spaudai)

Mob. +370 610 29 934

El. p. jurgita.jasiuniene@lrs.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2023-09-18 11:25
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media