2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Petras Šidagis: Kreipiuosi į LRT Tarybą, LRT vadovus...

2023-10-23
 
Petras Šidagis

Petras Šidagis

Demokratijos pradžia - graikų filosofijoje, bet praktiškai demokratija išsivystė po Kristaus ir gyvavo krikščioniškoje terpėje, vadinama Vakarų civilizacija, kuri mokė mylėti Dievą ir kaip to įrodymą - mylėti savo artimą, kurį matai, net gerbti ir mylėti savo priešus, atleisti jiems. Deja prieš keliasdešimt metų ES nugalėjo liberalmarksistinė kairioji politinė kryptis, kuri melagingai dedasi demokratais ir demokratijos gynėjais, bet nepriima krikščionių demokratų. Iš tikrųjų Lietuvos nepriklausomybę kovo 11, sausio 13 iškovojo ir apgynė ne liberalmarksistai, propaguojantys abstrakčią laisvę, primetanti šeimos politikai genderizmą, bet krikščionys demokratai iš Sąjūdžio, Lietuvos Laisvės Lygos.
Šiandien dėl nuomonių uzurpacijos LRT ir liberalų partijų propagandos, reitinguose krikščionys demokratai atrodo kaip praeitis. Bet neskubėkime. Jau ryškėja tiesa, kad liberalmarksizmas nėra demokratija - tai marksistinė ideologija, reformuotas socializmas, komunizmas. Jie realiai nedemokratiški, nes pirmiausia nekenčia savo oponentų - krikščioniškos demokratijos, dažnai juos vadina populistais ir pan.
Bet krikščionys demokratai buvo tikrosios demokratijos ir tikrosios laisvės Lietuvoje pradžia. Jie anksčiau ar vėliau turėtų sugrįžti ir prie ES, kurios užuomazga yra krikščioniškoji civilizacija vairo. Tai jau pamažu vysta (Vengria, Švedija, Šveicarija, Lenkija).
Kairioji liberalmarksistinė politinė kryptis į politiką įnešė daug melo ir neapykantos, nesivadovauja ES suverenių valstybių ir jos piliečių interesais. Lietuvoje didžiausia dešinioji partija kilo iš Sąjūdžio žmonių - TS-LKDP, deja, ši politinė jėga pasidavė kairiųjų ideologijai liberalmarksizmui ir atkrito nuo krikščioniškosios demokratijos.
Beje, šiai partijai tapus valdančia, ta priežąstis lėmė, kodėl į LRT studiją aktualiose laidose visuomenei neįsileidžiami krikščionys demokratai. Laikas keičiasi. Kreipiuosi į LRT Tarybą, LRT vadovus: Būkime tikrieji demokratai, kvieskimės į pokalbius ir oponentus - krikščionis demokratus, kurie šiandien yra Krikščionių sąjungoje, Nac. susivienijime, Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partijose.
Pagarbiai Petras Šidagis,
Dieveniškės,
https://katalikiska.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2023-10-23 12:25
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media