2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA pirmininkas

*print*

Archyvas :: Kokie Rusijos valstybinės žurnalistikos standartai? Juos simbolizuoja Aleksejus Pimanovas

2013-10-10
 
Aleksejus Pimanovas

Aleksejus Pimanovas

 

Dainius Radzevičius

 

"Komersantas" ir  Forbes.ru skelbia, kad p. Aleksejus Pimanovas, išgarsėjęs Lietuvoje pastarosiomis dienomis kaip dezinformaciją skleidžiančios Rusijoje gaminamos laidos "Žmogus ir įstatymas" vedėjas, greičiausiai rado papildomas naujas pareigas - palikęs  Rusijos Federacijos Tarybos senatoriaus pareigas gali tapti bendrovės Krasnaja zvezda vadovu.

Tiems, kas nežino, kuo užsiima ši bendrovė, galiu pasakyti apie ją iš viešai skelbiamu jos veiklos prioritetų. Ten lyg ir viskas aišku - poligrafijos, kinematografijos ir žiniasklaidos produkcijos gamyba. Ne šiaip gamyba, o tokia, kuri tenkina Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų interesus vykdant valstybinius ir kitus užsakymus. Panašu, kad finansiškai p. Pimanovui nebus labai blogai, nes praėjusiais metais, viešai forbes.ru skelbiama, jo šeima tarp visų valstybės tarnautojų Rusijoje užėmė 100-ąją vietą - šeimos pajamos buvo apie 70 milijonų rublių (šios dienos Lietuvos banko kursu tai būtų maždaug 5,5 mln. litų)

Pasakysiu trumpai - šis veikėjas gali tapti Rusijos karinės propagandos mašinos vairininku. Jei norite daugiau sužinoti apie jo veiklos sritis, galite tiesiogiai aplankyti Krasnaja zvezda interneto svetainę.

Jei jau paskaitėte, tuomet siūlau pagalvoti, kaip tokios bendrovės vadovas, kuris įgyvendina Rusijos karinės-valstybinės propagandos priemones gali toliau dirbti (etiškai) žurnalistu televizijoje? Nebent pripažintume, kad šis veikėjas simbolizuoja Rusijos žurnalistikos mokyklos etikos standartus. Tuomet galėčiau pasakyti taip - žurnalistikos ten nėra. Ir standartų taip pat.

Kita vertus, apie Krasnaja zvezda ir ją valdančio valstybinio koncerno veiklą viešoje erdvėje šiemet galėjome rasti ir labai skandalingos informacijos apie ikiteisminius tyrimus dėl sukčiavimo. Žinoma, šią informaciją siūlau skaityti labai atsargiai, nes tiesos ir melo santykis man yra nežinomas.

Na o šiandien vieno kolegos dėka FB tinkle radau nuorodą į spalio 12 dieną paskelbtą įdomų Švedijos specialistų pranešimą apie Zapad-13 ir Baltijos šalių galimą užgrobimą. Panašu, kad nauja A. Pimanovo darbo vieta ir pareigos tuo klausimu irgi yra įtraukti į galimą veiksmų planą.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-10-19 19:09
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media