2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kitu kampu

*print*

Archyvas :: Europos Parlamentas kviečia teikti paraiškas Dafnės Karuanos Galicijos žurnalistikos premijai

2022-05-06
 
Europos Parlamentas paskelbė kvietimą teikti paraiškas Dafnės Karuanos Galicijos žurnalistikos premijai. Žurnalistai savo straipsnį (-ius) gali pateikti internete adresu www.daphnejournalismprize.eu iki 2022 m. liepos 31 d. 12 val.
Prizo taisyklės - svetainėje www.daphnejournalismprize.eu
Piniginės premijos dydis - 20 000 eurų. 
Ši premija kasmet yra skiriama už geriausius žurnalistikos darbus, kuriais puoselėjami ir ginami pagrindiniai Europos Sąjungos principai ir vertybės, tokios kaip žmogaus orumas, laisvė, demokratija, lygybė, teisinė valstybė ir žmogaus teisės. Skirdamas šią premiją Europos Parlamentas išreiškia tvirtą paramą tiriamajai žurnalistikai ir pabrėžia žiniasklaidos laisvės svarbą.
Kandidatais gauti šią premiją gali būti bet kokios tautybės profesionalūs žurnalistai ar jų komandos. Jie turi pateikti išsamius rašto, vaizdo ar garso darbus, kuriuos paskelbė ar transliavo kurioje nors ES valstybėje įsteigta žiniasklaidos įmonė.
Laimėtoją išrinks nepriklausoma komisija, kurią sudarys žiniasklaidos ir pilietinės visuomenės atstovai iš 27 ES valstybių, taip pat pagrindinių Europos žurnalistikos asociacijų atstovai.
Kasmetinės premijos teikimo ceremonijos data siejama su spalio 16 d. - Maltos žurnalistės Dafnės Karuanos Galicijos nužudymo diena.
Dafnė Karuana Galicija (Daphne Caruana Galizia) buvo Maltos žurnalistė ir tinklaraštininkė, daug rašiusi apie korupciją, pinigų plovimą, organizuotą nusikalstamumą, pilietybės pardavimą ir Maltos vyriausybės ryšius su Panamos dokumentais. Žurnalistė patyrė priekabiavimą ir grasinimus, o galiausiai 2017 m. spalio 16 d. buvo nužudyta susprogdinus automobilį. Europos Parlamentas kritiškai įvertino šio nusikaltimo tyrimo spragas ir paragino Europos Komisiją imtis veiksmų.
Daugiau informacijos:
Laurent Brihay
Executive Director
Press Club Brussels Europe
Rue Froissart 95 - 1040 Brussels
Mob : +32 488.88.39.98
laurent.brihay@pressclub.be
www.pressclub.be
Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-05-06 16:00
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Christy Walton

2022-05-22 23:13

Komentaras pašalintas administratoriaus kaip šiukšlė

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media