2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Žiniasklaidos atstovai kviečiami dalyvauti konkurse premijai „Už tarpkultūrinio dialogo skatinimą“ gauti

2019-09-26
 
Šį pranešimą spaudai Jums siunčia Vaiva Vėželytė-Pokladova, Tautinių mažumų departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės.
Žiniasklaidos atstovai kviečiami dalyvauti konkurse premijai „Už tarpkultūrinio dialogo skatinimą" gauti. Tautinių mažumų departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės, tęsdamas tradiciją apdovanoti Lietuvos tautinių mažumų gyvenimu besidominčius žiniasklaidos atstovus bei skatindamas įvairių tautybių Lietuvos gyventojų tarpkultūrinį dialogą, skelbia 2019 m. konkursą „Už tarpkultūrinio dialogo skatinimą".
Į premiją „Už tarpkultūrinio dialogo skatinimą" gali pretenduoti straipsnio, radijo arba televizijos laidos, skatinančios tarpkultūrinįdialogą autorius arba autorių kolektyvas, savo darbą publikavęs spaudoje arba elektroninėje žiniasklaidoje, skelbęs per radiją arba televiziją nuo praėjusių metų spalio 15 d. iki einamųjų metų spalio 14 d. imtinai.
Konkursiniai darbai kartu su užpildyta anketa iki lapkričio 1 d. turi būti siunčiami adresu Raugyklos g. 25-102, LT-01140 Vilnius. Ant voko būtina nurodyti „Konkursui „Už tarpkultūrinio dialogo skatinimą".
Per vienuolika metų premijas ar nominacijas už savo reportažus, laidas ir publikacijas apie tautines mažumas yra gavę kelios dešimtys žurnalistų iš įvairių Lietuvos žiniasklaidos priemonių.
2018 m. Ministro Pirmininko globojamame iškilmingame renginyje premijos buvo įteiktos žurnalistams Inai Šilinai, Teresos Rožanovskajos, Arūno Brazausko ir Antoni Radčenko autorių kolektyvui bei Kristinai Aržuolaitienei.
Pastebėti kitas kultūras, geruosius pavyzdžius, mūsų bendro sugyvenimo teikiamas galimybes ir sugebėti tai įdomiai, naudingai pateikti skaitytojui, žiūrovui ar klausytojai yra nelengva ir dažnai būna užgožiama noro greitai pasiekti kuo didesnę auditoriją, siūlant jiems populiarią, bet ne visuomet turiningą informaciją. Todėl džiaugsimės galėdami pagerbti žurnalistus, dėmesį savo publikacijose skiriantiems 
įdomiai, bet drauge ir labai jautriai temai - tolerancijai, daugiakultūriškumui - mūsų šalies tautinėms bendruomenėms.
Parsisiųsti dalyvio anketą ir susipažinti su premijos nuostatais galite Tautinių mažumų departamento interneto puslapyje 
http://tmde.lrv.lt/lt/veikla/premija-uz-tarpkulturinio-dialogo-skatinima.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-09-26 11:23
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media