2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Rugsėjo 18 diena - ir vėl šurmuliuos VAIŽGANTINĖS!

2021-07-17
 
2021 m. rugsėjo 18 dieną lietuvių literatūros klasiko, visuomenės veikėjo kanauninko Juozo Tumo-Vaižganto gimtuosiuose Malaišiuose (Anykščių rajonas, Svėdasų seniūnija) vėl organizuojamas tradicinis respublikinis renginys - Vaižgantinės.
Svėdasų seniūnija, Anykščių kultūros centro Vaitkūnų skyrius, asociacija Vaižgantiečių klubas „Pragiedrulys" ir Svėdasų krašto (Vaižganto) muziejus kartu su partneriais Anykščių kultūros centru bei Vaižganto krašto bendruomene visus pakvies į šį renginį jau tryliktą kartą.
Kol kas būsimos šventės programa dar derinama, todėl visuomenei bus pristatyta kiek vėliau. Tačiau jau dabar aišku, kad netruks įvairių susitikimų, koncertų, parodų, liepsnos ir Vaižgantinių laužas...
Lietuvos rašytojų sąjunga, Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija Malaišiuose įteiks jubiliejinę - jau 20-ąją - respublikinę literatūrinę Vaižganto premiją ir kartu su organizatoriais pagerbs naująjį laureatą (ar laureatę).
Šventės metu bus pristatyta ką tik išleista Lietuvos žurnalistų sąjungos nario, Vaižganto premijos laureato Vytauto Bagdono knyga „Vaižgantas: „Aš mylėjau Lietuvą...".
Vaižgantinių organizatoriai laukia pastebėjimų, pasiūlymų, kuriuos galite pateikti paskambinę telefonu 8 682 33024 arba parašę laišką el. p-tu: vytautas.bagdonas51@gmail.com
Jau dabar susiduriama su didelėmis finansinėmis problemomis, nes šiemet, priešingai kaip ankstesniais metais, Vaižgantinėms nebuvo skirta lėšų pagal kultūros renginių programą, nebeliko ir kai kurių nuolatinių rėmėjų. Todėl tikimasi, kad vis tiek atsiras geraširdžių žmonių, kurie pasidalins pinigine auka, prisidės prie šio populiaraus renginio organizavimo.
Visus galinčius ir norinčius prisidėti prie Vaižgantinių organizavimo, prašytume piniginę auką pervesti į Vaižgantiečių klubo „Pragiedrulys" sąskaitą banke Swedbank LT367300010094626497 . Klubo kodas 300554682, banko kodas 7300. Tikslinę paramos paskirtį reikėtų nurodyti: parama Vaižgantinių organizavimui.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-07-17 11:14
 
 

Komentarai (5)

Jūsų el. paštas

Gal

2021-08-02 13:03

tas kažkoks mistinis Svėdasinis, kuris siūlosi už dyką padaintuoti, išnuomos ir biotualetus, sutvarkys aplinką, atveš suolus, stalus, nušienaus žolę, išvirs kareivišką košę, pasirūpins kitais organizaciniais reikalais už dyką?

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Svėdasiniam

2021-08-02 11:56

Ponas nežinodamas padėties neteisingai komentuoja ir klaidina. Juk tekste aiškiai parašyta, kad pagal kultūrinių renginių organizavimo programą lėšos neskirtos. O biudžetinės organizacijos išlaikomos iš biudžeto, bet tai nereiškia, kad jos turi lėšų renginiams organizuoti. Išlaidų būna daugybė organizuojant. O tas ponas , kuris siūlosi sueiti ir be pinigų padainuoti, tai turėtų žinoti, kad tai ne koks pijokų balius, kur žmonės sueina, pageria ir padainuoja už dyką. Jei gaila euro kito, tai ir neaukokit, atsiras geradarių, kurie nebus tokie skupūs ir prisidės savo auka prie tokio gražaus renginio organizavimo.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Svėdasinis

2021-08-02 10:46

Pranešime rašoma, kad organizuoja Svėdasų seniūnija ir Anykšių kultūros centras, tai jie pinigo turi iš biudžeto dėl kultūros veiklos, o Vaižgantiečių klubą galima ir ne pinigu paremt, kas galim-ateisma padainuosma ir be pinigą, a kas turi atliekamų tai gali prisidėt ir po eurų.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Robertas

2021-07-20 13:35

Reikia prisidėti, palaikyti geras iniciatyvas. Be pinigų renginio nepadarysi, juk vien gerų norų nepakanka.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Gaila

2021-07-19 18:07

Kad toks reikalingas ir svarbus respublikinio masto renginys nebesulaukia rėmėjų dėmesio, net kultūros rėmimo programoje tam neskirta lėšų.Anykštėnams reikėtų susirūpinti. O mes visi drauge suremkim pečius, paaukokim po kelis eurus.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media