2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Radijo eteryje: kodėl Juozo Brazaičio palaikų perlaidojimo ceremonija sukėlė aistrų?

2012-05-21
 
Praėjusį sekmadienį Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčios šventoriuje buvo perlaidoti Juozo Brazaičio (Ambrazevičiaus) - Vytauto Didžiojo universiteto profesoriaus, literatūrologo, žurnalisto ir publicisto, rezistencijos ideologo, Laikinosios Lietuvos vyriausybės švietimo ministro ir ministro pirmininko - palaikai. Ši ceremonija susilaukė nevienareikšmiškų vertinimų tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Faktas, kad konferencija, skirta Juozo Brazaičio akademinės ir visuomeninės veiklos apžvalgai, nebuvo įsileista į universitetą, kuris suteikė jam profesoriaus vardą ir kuriame yra jo vardo auditorija, kalba pats už save.
 
Sutapimas ar ne, bet ir į laidą nebuvo lengva prisikviesti pašnekovų. Kreipiausi į 6 Lietuvos istorikus, nagrinėjančius XX amžiaus istoriją, į vieną diplomatą, išmanantį šią problematiką. Dėl tikrų ar tariamų priežasčių visi jie laidoje dalyvauti negalėjo - buvo užimti. Taigi, norinčiųjų kalbėti šia tema daug neatsirado.

 

Apie tai - antradienį 10.05 val. „Žinių radijo" pokalbių ir ginčų laidoje „Žiniasklaidos anatomija".

 

Laidoje dalyvauja svečias iš Jungtinių Amerikos valstijų Augustinas Idzelis, Lietuviškų studijų centro Čikagoje vadovas, knygos anglų kalba "Lithuania 1941: The Holocoust" autorius, filosofas, politologas, istorikas ir apžvalgininkas Kęstutis Girnius ir taip pat filosofas, politologas, istorikas ir apžvalgininkas Romuladas Ozolas.

 

„Žiniasklaidos anatomija" yra bendras „Žinių radijo" ir Lietuvos žurnalistų sąjungos projektas.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2012-05-21 13:11
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media