2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Radijo eteryje: ką policijos perspėjimas reiškia žurnalistams ir piliečiams?

2012-05-28
 
Interneto svetainėje www.youtube.com buvo įkeltas vaizdo įrašas, kuriame Rūta Janutienė ima interviu iš Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Algirdo Kaminsko

Interneto svetainėje www.youtube.com buvo įkeltas vaizdo įrašas, kuriame Rūta Janutienė ima interviu iš Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Algirdo Kaminsko

Praėjusį penktadienį Policijos departamentas kreipėsi į Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisiją, taip pat Žurnalistų etikos inspektorių, prašydamas įvertinti žurnalistės Rūtos Janutienės veiksmus. Rengdama reportažą apie mergaitės perdavimo motinai Laimutei Stankūnaitei dramą Garliavoje, laidos vedėja užpuolė Kauno komisarą Algirdą Kaminską. Policijos pareiškimo žodžiais, kuriuos cituoja portalas Delfi.lt, laidos vedėja "įsiveržė į policijos patalpas, darė spaudimą įstaigos vadovui, sudavė pareigūnui bei jį apstumdė".
 

Gegužės 18 d. interneto svetainėje www.youtube.com buvo įkeltas vaizdo įrašas, kuriame Rūta Janutienė ima interviu iš Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Algirdo Kaminsko. Reportažas buvo parodytas ir gegužės 24 d. TV 3 televizijos laidoje „Paskutinė instancija".

 

„Esame įsitikinę, kad tokiais savo veiksmais žurnalistė Rūta Janutienė akivaizdžiai pažeidė Žurnalistų ir leidėjų etikos kodekso ir Lietuvos Respublikos Visuomenės informavimo įstatymo reikalavimus, todėl prašome atsakingų institucijų įvertinti jos elgesį. Atkreipiame dėmesį, kad policija, vadovaudamasi teisės aktais, ir toliau gins pareigūnus nuo nepagrįstų, žeminančių, įžeidžiančių ir menkinančių instituciją ir pareigūnus veiksmų, įžeidimų ar užgauliojimų, - rašoma pranešime. - Informuojame, kad pareigūnai toliau labai atidžiai stebi viešąją erdvę, renka medžiagą apie neteisėtus kai kurių asmenų veiksmus ir, išanalizavus juos, imsis visų teisėtų priemonių užkirsti kelią bet kokiems grasinimams, nesantaikos kurstymui ar Lietuvos Respublikos piliečių įžeidinėjimams."

 

Štai toks rūstus policijos pareiškimas ir perspėjimas visiems viešosios erdvės chuliganams. Ką toks signalas reiškia žurnalistams ir piliečiams?

 

Apie tai - antradienį 10.05 val. „Žinių radijo" pokalbių ir ginčų laidoje „Žiniasklaidos anatomija".

 

Laidoje dalyvauja šios bylos "kaltininkė" Rūta Janutienė, Policijos departamento komunikacijos skyriaus viršininkas Ramūnas Matonis, tiriamosios žurnalistikos baruose besidarbuojanti žurnalistė Jurga Tvaskienė ir teisininkas Kęstutis Milkeraitis.

 

„Žiniasklaidos anatomija" yra bendras „Žinių radijo" ir Lietuvos žurnalistų sąjungos projektas.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2012-06-19 10:36
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media