2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Diskusija „Tarp eilučių“ kviečia aptarti nelegalaus skaitmeninio turinio vartojimą ir visuomenės nuostatų kaitos galimybes. Kviečiame dalyvauti

2022-04-27
 
Ramūnas Korsakas,
Lietuvos Respublikos kultūros ministerija

 

Kultūros ministerija balandžio 28 d. 15 val. kviečia į nuotolinį renginį, kuriame remiantis tyrimų duomenimis bus aptariami būdai, kaip skatinti Lietuvoje vartoti legalų skaitmeninį turinį. Ši diskusija tęsia Kultūros ministerijos renginių ciklą „Tarp eilučių", skirtą pažvelgti į įvairias kultūros sritis bei reiškinius medijų ir informacinio raštingumo aspektu.
Renginyje bus pristatyta, ką apie internetinio piratavimo mastą, priežastis ir motyvus Lietuvoje sako naujausi tyrimai, kokia nelegalaus turinio vartojimo prevencija vykdoma ir kiek ji veikia, bus ieškoma atsakymų į klausimą, kaip per pandemiją išaugusį skaitmeninio turinio vartojimą pakreipti legalaus turinio naudai. Diskusijoje taip pat bus aptarta, kaip Rusijoje stabdoma „nedraugiškų valstybių" intelektinės nuosavybės apsauga paveiks Lietuvos autorių kūrinių apsaugą Rusijoje, kiti su autorių teisėmis susiję aspektai.
Diskusijoje dalyvaus Lietuvos radijo ir televizijos komisijos Ūkio subjektų veiklos priežiūros skyriaus vedėjas Andrius Katinas, Lietuvos jaunojo internetinio pirato portreto identifikavimo tyrimą atlikusios projekto „Kurk Lietuvai" dalyvės Beatričė Ceizarienė ir Elena Ruikytė, Kultūros ministerijos Visuomenės informavimo ir autorių teisių politikos grupės vadovas Deividas Velkas, muzikos autorė ir LATGA tarybos prezidentė Raminta Naujanytė-Bjelle. Diskusijos moderatorius - LRT radijo laidų vedėjas Edvardas Kubilius.
Diskusija bus transliuojama Kultūros ministerijos „Facebook" paskyroje, kurioje taip pat bus galima užduoti klausimus diskusijos dalyviams.

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-04-27 08:37
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media