2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Lietuvos žurnalistų sąjunga stiprina narių teisinę apsaugą ir teisių gynimą

2014-08-06
 
Advokatas Audrius Bitinas

Advokatas Audrius Bitinas

 

Rugpjūčio 6 dieną Lietuvos žurnalistų sąjunga su Advokatų Vilio ir partnerių kontoros AVIP advokatu Audriumi Bitinu pasirašė teisinio bendradarbiavimo sutartį. Susitarimas numato, kad advokatas operatyviai konsultuos LŽS ir jos narius iškilus teisinėms problemoms, susijusioms su jų veikla, turtiniais ir neturtiniais santykiais darbo teisės, socialinio draudimo ir pensijų teisės, intelektinės nuosavybės, civilinė ir civilinio proceso teisės, visuomenės informavimo, viešojo administravimo srityse.

Advokatas taip pat padės rengti sutarčių (kontraktų), pretenzijų, skundų ir kitų teisinių dokumentų projektus, teiks išvadas. Lietuvos žurnalistų sąjunga aktyviai dalyvauja svarstant teisės aktų projektus, todėl susitarimas su advokatu padės atstovauti LŽS interesams valstybinėse ir savivaldybių institucijose, įstaigose, organizacijose bei santykiuose su trečiaisiais asmenims, dalyvauti seminaruose, mokymuose, konferencijose.

Daugeliui žurnalistų pastariais metais ypač reikalinga pirminė teisinė pagalba, t.y. konsultacijos darbo ir autorių teisės srityje. Todėl nuo rugjūčio 13 dienos kiekvieną trečiadienį nuo 9 iki 11 val. advokatas A. Bitinas nemokamai konsultuos LŽS narius jiems rūpimais klausimais Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11, Vilnius) ir telefonu 8-5-2122805.

Dr. Audrius Bitinas šiuo metu yra praktikuojantis advokatų kontoros „Vilys ir partneriai AVIP" advokatas ir profesorius, turintis daugiau kaip aštuonerių metų mokslinio darbo patirtį. Audriaus Bitino profesiniai ir moksliniai interesai yra socialinės apsaugos teisė, socialinio draudimo ir pensijų teisė, darbo teisė, pensijų fondų veikla, moterų ir vyrų lygybė bei nediskriminavimas, Europos Sąjungos socialinė teisė, socialinis marketingas.

Šiuo metu Audrius Bitinas taip pat yra UNESCO socialinių transformacijų komiteto tarpvyriausybinio biuro narys, Nacionalinės UNESCO komisijos narys ir Nacionalinio socialinių transformacijų komiteto pirmininkas.

Audrius Bitinas ilgą laiką dirba socialinės apsaugos srityje - turi  darbo patirtį Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyboje ir Taryboje, buvo socialinės apsaugos ir darbo viceministru dvejose vyriausybėse. Profesorius studijavo Prancūzijoje (Lyon Jean Moulin Universitete), taip pat įgijo socialinių institucijų vadybos diplomą Prancūzijos aukštojoje socialinių institucijų mokykloje (St.Etienne), stažavosi Sassari Universitete (Italija), Aix-Marseille Universiteto Teisės fakultete, Japonijos Kanagawa universitete, Hagos Clingendael institute. Audrius Bitinas buvo atsakingas už Lietuvos Pirmininkavimą Europos Sąjungos Taryboje (socialinės apsaugos srityje).

Profesorius Audrius Bitinas yra parengęs kelis vadovėlius („Socialinės saugos teisė", lankstisaugos teisinis reguliavimas"), monografiją "Socialinės apsaugos teisė Europos Sąjungoje: pensijų sistemų modernizavimas", dalyvavo rengiant mokomąjį teisinių terminų anglų-lietuvių kalbos žodyną, recenzavo mokslinius leidinius, parengė daugiau kaip dvidešimt straipsnių Lietuvos ir užsienio leidiniuose.

Audrius Bitinas puikiai kalba prancūzų, anglų ir rusų kalbomis.

 

Dainius Radzevičius

Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas

"Žurnalistų namai"

Jogailos g. 11, LT-01116 Vilnius

Tel. 8-5-2122805, 8-612-63838

Faks. 8-5-2121571

e. paštas pirmininkas@lzs.lt, skype dainius.radzevicius

www.lzs.lt

http://dainius.org/

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-08-12 09:24
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media