2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų namuose

*print*

Archyvas :: Žurnalistų namuose - Virgilijaus Juodakio knygos "Tarp žmonių prisiminimai" pristatymas

2017-03-11
 
Virgilijus Juodakis

Virgilijus Juodakis

 

2017 m. kovo 21 dieną, 15 val. Žurnalistų namuose (Jogailos g, 11, Vilnius) įvyks  ilgamečio Vilniaus universiteto Žurnalistikos katedros dėstytojo, docento, daktaro Virgilijaus Juodakio knygos "Tarp žmonių prisiminimai" pristatymas.

Šioje knygoje autorius, tikras žurnalistikos patriarchas, aprašo ilgą, pilną netikėtų vingių, praradimų ir atradimų savo gyvenimo kelią. Nuo apkaltinimo antitarybine veikla, lagerio duonos iki Vilniaus universiteto Žurnalistikos katedros, monografijų apie fotografiją ir šimtų studentų, dabar pabirusių po visą Lietuvą.

Kviečiame buvusius jo studentus, bendradarbius dėstytojus, visus kolegas žurnalistus ir tuos, kuriems įdomu iš pirmų lupų sužinoti, kaip anksčiau buvo ruošiami žurnalistai, spaudos fotografai.

 

Kviečiame fotografijos mėgėjus ir profesionalus susitikti su Virgilijus Juodakis jau kovo 21 dieną

Virgilijus Juodakis: 

Mieli bičiuliai, draugai ir neprieteliai,
LŽS š.m. KOVO 21 d. (antradienį) 15 val. ŽURNALISTŲ NAMUOSE (Jogailos g. 11, Vilnius) yra numačiusi rimtu veidu pataršyti mano kontrolinį darbą apie gyvenimėlio kelius. O tas kelias buvo ne vien asafaltu klotas. Buvo ir duobių ir akmenų. Tokį kelią reikia remontuoti, net jeigu ir lietus pliaupia. Šiame triūse man padėjo lietuviai su lietsargiais. O lietsargiai, kaip pastebėjo viena Jolanta, būna ir sveiki, ir suplyšę, o kartais ir prabangūs.
Akcijos nebus, o, kiekis ribotas.
Maloniai kviečiu nepasididžiuoti.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-03-15 12:08
 
 

Komentarai (4)

Jūsų el. paštas

Sigutė Nemeikaitė

2017-04-22 13:17

Šiandien Lietuvos žurnalistų sąjungoje pasitikome ne vienos kartos žurnalistų mokytojo doc.dr. Virgilijaus Juodakio knygą "Tarp žmonių.Atsiminimai". Kas mums buvo ir yra V. Juodakis? Kelrodė žvaigždė į fotografijos pasaulį. Į laisvę. Į kūrybą. Į tikrą gyvenimo džiaugsmą. Fantastinis žmogus, draugas ir milžiniškas autoritetas.
Niekados nepamiršiu, kaip tirtėdama iš baimės nešiau jam savo diplominį darbą į namus. Lifte važiavau su dviem kelius nusibrozdinusiais paaugliais su dviračiais. Mano nuostabai, berniukas ir mergaitė išlipo kartu ir įėjo pro tas duris, kurių man ir reikėjo. Tai buvo dėstytojo vaikai. Virgis(taip už akių jį vadindavom) liepė prisėsti ir palaukti, kol iškeps bulvinių blynų. Sako, ir tu kaip mano vaikas, užkąsi. Blynai buvo puikūs. Tik po to sėdom prie mano diplominio.
Labai sveikinu savo mylimą Mokytoją, dėstytoją, nuostabų žmogų, išleidusį savo gyvenimo knygą. Myliu amžinai !

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Juozas Stasinas

2017-03-16 16:09

Nuoširdžiai sveikinu Tave,gerbiamasis Virgilijau, su kūrybine švente ne tik žurnalistų pasaulyje, bet ir gamtosaugos pirmapraeivių erdvėje. Malonu pažymėti, kad žymusis gamtosaugininkas Viktoras Bergas neklydo anuomet gindamas Tave ir kitus specifinės gamtosaugos mokyklos mokinius nuo politinių persekiotojų ar kitų "šviesios ateities"kūrėjų. Tavo knyga bus geras liudininkas mūsų pragyvento laikotarpio, kuriame tiek plunksnos broliai, tiek gamtosaugininkai suglaudę gretas saugojo Lietuvos gamtą visu Kudabišku protu bei talentu. Ačiū Tau už ilgametį triūsą.Linkiu geros sveikatos ir gražių, saulėtų pavasario dienų.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Antanas

2017-03-16 12:24

Sveikinu, Dėstytojau, su nauja knyga. Sveikatos, ir laimės!

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Vytautas

2017-03-12 15:36

Sveikinu, Virgilijau, su nauja knyga.Valio!

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media