2024 m. balandžio 23 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų namuose

*print*

Archyvas :: Žurnalistų namuose fotografijų paroda „Religinė įvairovė Lietuvoje“

2014-10-13
 
    

 

Vilniuje, Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11), pradėjo veikti fotografijų paroda „Religinė įvairovė Lietuvoje" .

Naujųjų religijų tyrimų ir informacijos centras (NRTIC) bei Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS) baigė projektą „Religinės įvairovės pažinimas ir sklaida Lietuvoje". Šio projekto tikslas - supažindinti visuomenę su Lietuvos religine įvairove, skatinti žmogaus teisių pažinimą bei jų sklaidą religijų srityje.

NRTIC ir LŽS organizavo straipsių ir fotografijų konkursus "Religinės įvairovės pažinimas ir sklaida Lietuvoje"  išrinkti geriausi  Lietuvoje spaudos fotografijų, susijusių su religinės įvairovės ir žmogaus teisių tematika, autoriai. Jų darbai apkeliavo įvairiausius Lietuvos kampelius. Su fotografijomis susipažino Vilkaviškio, Utenos, Kauno, Alytaus, Telšių, Rokiškio, Klaipėdos, Šiaulių, Tauragės krašto gyventojai.

Žurnalistų namuose eksponuojamas Ievos Budzeikaitės fotografijų ciklas iš judėjų bendruomenės, fotografo Ramūno Guigos reportažas iš Krišnos sąmonės organizacijos, Vidmanto Balkūno senovės baltų tikėjimo atspindžiai, Monikos Požerskytės fotoreportažai iš senovės baltų religinės bendruomenės, žurnalistės Aurelijos Arlauskienės užfiksuotos reformatų bendruomenės gyvenimo akimirkos, Zitos Stankevičienės fotografijos iš Žolinių ir musulmonų bendruomenės. 

Religinės įvairovės pažinimas ir priėmimas Lietuvoje tampa vis aktualesne socialine problema: į viešąją erdvę iškilusi kultūrinė ir religinė įvairovė tampa neišvengiama. Religinės įvairovės vaizdavimas kartais tampa nelengva užduotimi žiniasklaidai, tad Žurnalistų namuose bus galima pamatyti ne tik fotografijas, kuriose užfiksuotos religinių bendruomenių akimirkos, bet ir išgirsti žmogaus teisių ekspertų bei religijų tyrinėjimais užsiimančių  specialistų komentarus,  pasidalyti pastebėjimais, išsakyti savo nuomonę.

Vienas iš projekto uždavinių  buvo supažindinti Lietuvos žiniasklaidoje dirbančius žurnalistus su religinės įvairovės problema, paskatinti juos domėtis šia problema. Komisija, įvertinusi konkursui pateiktus darbus, atrinko prizininkus ir straipsnius, kurie pateko į internetinį leidinį „Religinė įvairovė Lietuvos žiniasklaidoje" ( http://religija.lt/straipsniai/religija-visuomene-religijos-laisve/paskelbtas-straipsniu-rinkinys-religine-ivairove-lietuvos-ziniasklaidoje ).

Geriausiai religinę įvairovę atspindinčio straipsnio konkurso nugalėtojai: I vietą užėmė Daivos Červokienės straipsnis „Totorių namuose dažniausiai pamatysi Vytauto Didžiojo portretą"; II vietą užėmė Ritos Briedienės straipsnis „Bobriškis: tarytum iš čia kas būtų sentikius išvaręs"; III vieta skirta Mindaugo Jackevičiaus straipsniui „Sociologė: mokyklose reikia religinio švietimo, kad vaikas, atėjus laikui, pats pasirinktų religiją".

Geriausiai religinę įvairovę vaizduojančios fotografijos konkurso  nugalėtojai:  I vieta - Ieva Budzeikaitė už fotografijų ciklą „Lietuvos žydų bendruomenė"; II vieta - Ramūnas Guiga už fotografijų ciklą „Krišnos sąmonės organizacija"; III vieta - Vidmantas Balkūnas už fotografijų ciklą „Lietuvos senovės baltų tikėjimo bendruomenės vyriausiojo krivio laidotuvės". Šiame leidinyje rasite visus darbus - ir konkurso nugalėtojų, ir kitų, jame dalyvavusių, autorių.

 

Rubrika Žurnalistų namuose yra Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo projekto dalis.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-01-03 11:44
 
 

Komentarai (2)

Jūsų el. paštas

Nikas

2014-10-31 22:59

Tegul krikštinasi, jeigu joms patinka, ar jei krikštas yra reikalingas jų psichologiniam sveikatingumui

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Oi, Oi

2014-10-29 09:42

Pažiūrėkitwe kaip krikštijamos pagyvenusios tetulės.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media