2024 m. balandžio 26 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: Skelbiamas konkursas žurnalistams „Žiniasklaida prieš korupciją 2011"

2011-11-09
 
Specialiųjų tyrimų tarnyba, Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnyba, Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) kartu su Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS) ir Nacionaline žurnalistų kūrėjų asociacija (NŽKA) kviečia žurnalistus dalyvauti kasmetiniame konkurse „Žiniasklaida prieš korupciją 2011".

 

Šio konkurso tikslas - skatinti Lietuvos žiniasklaidos atstovus ne tik aktyviau domėtis antikorupcijos tema, bet ir analizuoti, tirti korupcijos reiškinį ir ugdyti visuomenės nepakantumą korupcijai.

 

Konkurse gali dalyvauti nepriklausomi autoriai bei žurnalistai, kurių tiriamosios žurnalistikos publikacijas (spaudoje, internete), televizijos, radijo laidas ar reportažus konkursui atrinks Lietuvos žiniasklaidos priemonių redakcijos. Redakcija ar nepriklausomas autorius konkursui gali teikti iki trijų tiriamosios žurnalistikos publikacijų ar reportažų antikorupcijos tema. Publikacijų, laidų ar reportažų ciklas vertinamas kaip vienas darbas.

 

Konkursui pateikiamos publikacijos ar reportažai turi būti viešai paskelbti Lietuvos visuomenės informavimo priemonėse nuo 2010 m. lapkričio 19 d. iki 2011 lapkričio 30 d. įskaitytinai. Publikacijos ar reportažai iki 2011 m. lapkričio 30 d. turi būti pateikti paštu Lietuvos žurnalistų sąjungai, Vilniuje, S. Konarskio g. 49, arba el. paštu info@lzs.lt, nurodant autoriaus vardą, pavardę, telefono numerį, elektroninio pašto adresą, darbovietę ir jos adresą bei nuorodą - konkursui.

 

Konkursui pateiktus darbus vertins komisija, sudaryta iš LŽS, NŽKA ir STT deleguotų atstovų.

 

Darbų vertinimo kriterijai: aktualumas, visuomeninė reikšmė, informacijos šaltinių kokybė ir įvairovė, originalumas ir kūrybiškumas.

 

Komisija rinks trijų kategorijų - Lietuvos regioninė miestų ir rajonų spauda, Nacionalinė spauda ir interneto tinklalapiai/portalai, Televizijos ir Radijo laidos ir/ar reportažai antikorupcijos tema - nugalėtojus. Jie bus paskelbti gruodžio 9 d., Tarptautinę antikorupcijos dieną.

 

Konkurso „Žiniasklaida prieš korupciją 2011" nuostatus rasite čia.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2011-11-09 17:20
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Sveiki

2011-11-22 13:36

Gal kas žino dabartinių žurnalistų atlyginimų dydžius? Nejaugi tik minimumas? Pažiūrėjus skelbimus, bent jau toks įspūdis susidaro? O gal ten blefas tikiuos? realiai susitariama dėl didesnių?

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media