2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistas irgi žmogus

*print*

Archyvas :: TV laidų prodiuserė Vaida Poderytė-Bernatavičė ieškojo neutralių, funkcionalių sprendimų

2022-12-10
 
Vaida Poderytė-Bernatavičė.  Nuotrauka - tomasfoto.lt ir Interioshot / Gerda Baltrūnaitė

Vaida Poderytė-Bernatavičė. Nuotrauka - tomasfoto.lt ir Interioshot / Gerda Baltrūnaitė

Eimantė Urmonaitė
Dažnai girdime diskusijas, ką reikėtų daryti su turimomis sukauptomis santaupomis. Vieni ragina jas atsidėti, kiti - investuoti į akcijas, treti - į nekilnojamą turtą. Pastaruoju būdu pasinaudojo ir visiems gerai žinoma TV laidų prodiuserė Vaida Poderytė-Bernatavičė. Moteris ne per seniausiai įsirengė ne tik savo namus, bet ir investicinį būstą.
Kaip teigia pati Vaida, prie tokio sėkmingo sprendimo prisidėjo ir tinkamo laikotarpio pasirinkimas.
„Šiandieninėje nekilnojamo turto rinkoje vyksta įdomūs dalykai. Man labai pasisekė, nes aš savo nekilnojamą turtą įsigijau dar iki pasaulį sukausčiusių neramumų ir kainų kilimo, tad investicija itin pasiteisino. Nors chaoso NT dabar nemažai, visgi, lieku prie nuomonės, jog ir dabar investuoti į nekilnojamą turtą yra geriau, negu kaupti pinigus banko sąskaitoje ir laukti jų nuvertėjimo", - pasakojo TV laidų prodiuserė.
Moteris mano, jog įsirenginėjant investicinį būstą labai svarbu viską gerai apmąstyti ir priimti teisingus sprendimus.
„Jei esi pasiruošęs pirkti investicinį būstą, turi suprasti, kaip jį įsirengti, kad tai iš tikrųjų taptų investicija, o ne veltui išmesti pinigai. Kuriant būsto koncepciją, bandžiau įsivaizduoti, kur aš pati norėčiau gyventi. Norėjau, kad būstas būtų gražus, jaukus, šiuolaikiškas, bet tuo pačiu, kad nebūtų pernelyg išraiškingas. Nesinorėjo bute įrengti labai ryškių akcentų kurie, galbūt, erzintų būsimą nuomininką. Be to, tokius butus reikia įrenginėti taip, lyg tai darytum sau, bet per daug neišlaidauti. Reikia nepamiršti, kad kiekvienas euras kurį tu išleidi, turi sugrįžti", - pasakojo Vaida.
TV laidų prodiuserė atskleidė, kad įrenginėdama investicinio būstą ieškojo neutralių, funkcionalių sprendimų, kurie tiktų daugeliui.
„Buvo pasirinktas neutralus interjeras. Vyraujančia spalva tapo akiai maloni žalsva, bet interjero pagrindą formavome pasirinkdami baltą, rusvą, pilką spalvas. Rinkdamasi baldus ir daiktus norėjau, kad jie būti šiuolaikiški ir apgalvoti. Žinoma, prie viso grožio ir estetikos labai svarbus yra funkcionalumas bei, kas be ko, finansinė dalis. Dažnai nuomininkams gyvenant ir laikui bėgant reikia būstą atnaujinti - pakeisti kokią kėdę ar panašų daiktą, todėl labai gerai apgalvojau ir kiekvieno daikto kainą", - pasakojo žinoma moteris.
Nors skamba neįtikėtinai, bet kone visus baldus bei interjero detales Vaida rado vienoje parduotuvėje.
„Labai džiaugiuosi, jog su dizainere Viktorija Matulevičiene nusprendėme apsilankyti parduotuvėje „Gintaro baldai". Iš jų asortimento buvo įrengtas absoliučiais visas butas: nuo kėdės iki sofos, nuo lovos iki dekoracijų, nuo spintos iki stalo. Viską rinkomės ne tik jų fizinėje parduotuvėje, bet ir internetu", - atskleidė V. Poderytė-Bernatavičė.
Anot moters, vienas pagrindinių namų kambarių yra svetainė, todėl norėjosi, kad šio kambario galimybės būtų išnaudojamos maksimaliai.
„Aš visuomet galvoju ir apie funkcionalumą. Dažnai nutinka taip, kad namuose turime ir svečių, todėl labai geras sprendimas įsirenginėjant svetainę, turėti sofą su miegamąja funkcija. Labai džiugu, kad kokie 80-90% sofų „Gintaro balduose" ją ir turi. Aš savo būstui parinkau pilką, stilingą, labai gražią kampinę sofą-lovą, kurioje patogu ne tik miegoti, bet ir leisti laisvą laiką žiūrint televizorių ar skaitant knygą", - pasakojo prodiuserė.
Kaip mano Vaida, įrenginėjant investicinį būstą reikėtų nepataupyti daiktų laikymo baldams - lentynoms bei spintoms.
„Visada svarbu turėti kur pasidėti daiktus. Visi turime daug puodų, batų ir visokių rakandų. Nenorėjau, jog mano nuomininkai suktų galvą, nežinodami, kur padėti savo daiktus, tad ir virtuvę suplanavome su maksimaliu skaičiumi lentynų, ir kambariuose įrengėme talpias spintas", - apie būsto funkcionalumą pasakojo prodiuserė.
Interjero detalės, kuriančios namų jaukumą ir šilumą, anot V. Poderytės-Bernatavičės, taip pat labai svarbios.
„Iš detalių susideda visuma, tad interjero dekoracijoms taip pat skyrėme nemažą dėmesį. Labai džiugu, kad ir visas detales - vazas, žvakides, pagalvėles ir panašiai - pavyko rasti toje pačioje parduotuvėje, kur išsirinkome ir baldus. Rinkoje - daug nuomojamų būstų, savo nuomininkui turi pasiūlyti kažką išskirtinio. Nebeužtenka pasiūlyti būstą, kuriame yra tik lova, kėdė ir stalas. Žmonėms namuose norisi estetikos ir jaukumo pojūčio. Manau, tai mums tikrai pavyko sukurti. Be to, galiu pasidžiaugti ir neviršijusi suplanuoti biudžeto. Gražiai įsikurti gali daugelis, bet kaip tai padaryti dar ir nebrangiai - sudėtingesnis klausimas", - džiaugėsi Vaida.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-12-10 10:31
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media