2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Londono knygų mugėje – susidomėjimas Lietuvos autoriais ir jų kūryba

2018-04-13
 
Nuotraukos autorė – Severina Venckutė

Nuotraukos autorė – Severina Venckutė

Balandžio 12 d., paskutinę darbo vizito dieną Londone, Lietuvos Respublikos kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson apsilankė besibaigiančioje tarptautinėje Londono knygų mugėje, kurioje specialiųjų viešnių teisėmis dalyvavo savo šimtmečius švenčiančios Lietuva, Latvija ir Estija.
„Parodytas didelis susidomėjimas Lietuvos ir kitų Baltijos šalių stendais, kūrybiniai susitikimai, diskusijos su knygų autoriais, leidžia apibendrinti, kad mums pavyko sėkmingai pristatyti Lietuvos rašytojus ir iliustratorius prestižinėje knygų mugėje, - sako kultūros ministrė L.Ruokytė-Jonsson. - Didžiulėje mugės erdvėje Lietuva buvo matoma, kaip savitos kultūros šalis ir kaip visavertė Baltijos regiono dalis."
Ministrės teigimu, Lietuva labai gerai atliko pasirengimo parodai namų darbus: „Į Londoną atsivežėme devyniolika įdomių autorių kūrinių vertimų į anglų kalbą. Pirmą kartą tiek daug knygų iš Lietuvos pateko į anglakalbę rinką, o iš čia joms atsiveria kelias į lingua franca bei kitų kalbų erdves. Dar svarbiau, kad, ruošdamiesi mugei sustiprinome vertėjų pajėgas, ir tai padės daug greičiau įgyvendinti naujus tarptautinius kūrybinius projektus, dar plačiau pristatant Lietuvos kultūrą."
Tarptautinėje Londono knygų mugėje ministrė L.Ruokytė-Jonsson susitiko su Velso kultūros, turizmo ir sporto ministru Dafydd Elis-Thomas. Velsas knygų mugėje dalyvavo su atskirų savo stendu.
Ministras Dafydd Elis-Thomas domėjosi Lietuvos, mažos šalies, patirtimi, pristatant tarptautinei bendruomenei savo kultūrą ir kalbą, pasirengimu tokiems dideliems renginiams kaip Londono knygų mugė.
Lietuvai svarbus kultūrinis bendradarbiavimas su Velsu. Royal Welsh College of Music and Drama vykstančiuose dainininkų konkursuose solistai iš Lietuvos, čia savo karjerą pradėjo žymūs operos solistai Kostas Smoriginas ir Justina Gringytė. Šiais metais Vesle įsikūrusi leidykla „Parthian Books" išleido tris lietuvių autorių poezijos rinktines.
„Galėdami pasidalyti savo patirtimi tampame turtingesni, nes kultūra suartina žmones ir šalis, suteikia dvasinę pilnatvę", - sako L.Ruokytė-Jonsson.
Lietuvos Respublikos kultūros ministrę pakvietė pristatyti Lietuvos kultūrą Velse 2020 metais - Lietuvai jubiliejiniais - 30-aisiais atkurtos Nepriklausomybės metais.
Kultūros ministerijos inf. 
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-05-06 11:50
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media