2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Lietuvos generaliniame konsulate Kaliningrade paminėtos L.Karsavino 131-osios gimimo metinės

2013-12-13
 
Kadras iš filmo

Kadras iš filmo

 

Romanas Senapėdis

Kultūros atašė Kaliningrade

 

Lietuvos generaliniame konsulate Kaliningrade kultūros vakaro ,,Rusų Liūtas, lietuvių Platonas..." (Русский Лев, литовский Платон) metu surengta dokumentinės trilogijos ,,Asmenybės simfonija" apie Rusijos ir Lietuvos kultūros istoriko, filosofo Levo Platonovičiaus Karsavino gyvenimą ir kūrybą trečiosios dalies ,,Kol dar poeto nereikia..." premjera.

Filmo autorius - žinomas Kaliningrado ir Rusijos žurnalistas, Kaliningrado valstybinės televizijos ir radijo kompanijos generalinis direktorius Vladimiras Ivanovičius Šaronovas, pasinaudojęs gausia niekur nepublikuota dokumentine medžiaga, sukūrė įtaigų, kūrybinių apmąstymų kupiną dokumentinį filmą apie neeilinę L.Karsavino asmenybę, 1928-1949 m. gyvenusią ir kūrusią Lietuvoje - Kaune ir Vilniuje. Filme akcentuojama, jog L.Karsavinas gerai išmokęs lietuvių kalbą, pademonstravo pasauliui, kad ši kalba, kaip ir kitos pasaulio kalbos, tinkama filosofinėms mintims reikšti.

Lietuvos generalinis konsulas Kaliningrade Vaclavas Stankevičius gausiai susirinkusiems miesto akademinės ir kultūros bendruomenės atstovams pristatė trilogijos autorių ir jo trečiąjį kūrinį bei pabrėžė, kad Levo Karsavino darbai ir kūryba nutiesė kultūros tiltą tarp Rusijos ir Lietuvos, o pastaroji tapo antrąja Tėvyne.

Vladimiras Šaronovas padėkojo generaliniam konsului V.Stankevičiui už tarpininkavimą Lietuvoje ieškant mokslininkų, besidominčių Levo Karsavino gyvenimu bei kūryba, ir bendradarbiaujant su Lietuvos archyvais, turinčiais autentiškos informacijos apie kūrėją.

Po filmo peržiūros vykusioje diskusijoje su kultūros vakaro svečiais autorius pasidalino kūrybiniais sumanymais, pabrėžė sutiktų žmonių geranoriškumą ir pagalbą kuriant filmą.

Filmas pristatytas tik Levo Karsavino 131-ųjų gimimo metinių išvakarėse. Lietuvos generalinis konsulatas kartu su autoriumi 2014 m. planuoja surengti visų trijų dalių dokumentinio filmo premjeras Kaune ir Vilniuje - miestuose, kuriuose gyveno ir kūrė Levas Karsavinas.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-12-13 10:40
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media