2024 m. balandžio 23 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Tylos minutė

*print*

Archyvas :: Atsisveikiname su kolega Jonu Arvasevičiumi

2014-12-08
 
Kolega Jonas Arvasevičius

Kolega Jonas Arvasevičius

 

Vytautas Žeimantas

 

Gruodžio 7 dieną, po ilgos ir sunkios ligos (vėžys) mus paliko geras bičiulis ir kolega, humanitarinių mokslų daktaras, docentas, Lietuvos nusipelnęs kultūros ir švietimo darbuotojas Jonas Arvasevičius.

Kolega Jonas gimė 1936 metų gruodžio 10 dieną. Kilęs iš Tauragės rajono, Vėžalaukio.

"Pirmą kartą tikro žurnalistinio darbo paragavau 1964 metais dirbdamas Tauragės rajono laikraštyje, tapau net skyriaus vedėjas. 1966 metais buvau priimtas į Lietuvos žurnalistų sąjungą, - pasakojo kolega  Jonas. - Dirbdamas Tauragėje net sudariau iliustruotą nuotraukomis didelio formato aplanką "Tauragės rajono istorijos puslapiai", pasirodžiusį 1967 metais. O po metų neakivaizdžiai Vilniaus universitete baigiau žurnalistikos studijas. Gavęs aukštojo mokslo diplomą, įstojau į aspirantūrą, apgyniau disertaciją, tapau istorijos mokslų kandidatu, rimtai susidomėjau Lietuvos istorija". 

Dirbdamas moksliniame institute ir aukštojoje mokykloje  aktyviai bendradarbiavo su spauda. Rašė daugiausia į Lietuvos laikraščius ir žurnalus istorinėmis temomis. Išleido knygą "1418 dienų mūšiuose" (1974), parengė ir išleido dokumentinių apybraižų rinkinius ""Nutraukta daina", "Gvardijos kapitonas" (abi 1974), monografiją "Karolis Požėla" (1976, antras leidimas 1986). Išleido dokumentinių apybraižų knygų ir rusų bei ukrainiečių kalbomis. Rašė straipsnius lietuviškoms enciklopedijoms. Prieš išeidamas į pensiją, nuo 1992 metų buvo laikraščio „Alio reklama" redaktorius.

Kolega Jonas buvo aktyvus ir Lietuvos žurnalistų sąjungoje. Buvo LŽS Tarybos narys,  LŽS Senjorų klubo Tarybos narys.  Bendradarbiavo ir LŽS svetainėje.

Atsisveikinome su velioniu gruodžio 10 d.(per jo gimtadienį) laidojimų salėje, esančioje už Šv. Petro ir Povilo bažnyčios. Laidotuvės įvyko Rokantiškių kapinėse.

Ilsėkis ramybėje, mielas kolega Jonai.

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-12-14 12:36
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Juozas

2014-12-16 08:27

Gaila, labai gaila, nuoširdžiai užjaučiu gimines ir artimuosius.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media