2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Pietryčių Lietuvos gyventojai ir toliau galės nemokamai matyti populiarius lenkiškus televizijos kanalus

2021-03-11
 
Vilniaus, Šalčininkų ir Švenčionių miestų bei rajonų gyventojai ir toliau galės nemokamai matyti populiarias Lenkijos televizijos programas, transliuojančias informacinio, pažintinio ir pramoginio turinio laidas. Besibaigiant sutarčiai su retransliavimo paslaugų teikėju, Susisiekimo ministerija skelbia naują šių kanalų retransliavimo paslaugų pirkimą.
Sutartį su pirkimą laimėsiančiu teikėju tikimasi pasirašyti gegužės pradžioje.
Kaip ir iki šiol, lenkiškos televizijos programos bus retransliuojamos skaitmeninės antžeminės televizijos tinklu, nekoduotu būdu. Tai reiškia, kad retransliacijos aprėpties zonoje lenkiškas programas ir toliau bus galima matyti nemokamai.
Šias programas galima priimti ir įprastine lauko antena, nukreipus ją į artimiausią siųstuvą.
„Pietryčių Lietuvos gyventojams tai tikrai gera žinia. Tęsime pasiteisinusią šių kanalų retransliaciją, užtikrindami, kad Vilniaus, Šalčininkų ir Švenčionių miestų bei rajonų gyventojai toliau nemokamai galėtų žiūrėti savo pamėgtus kanalus lenkų kalba", - sako susisiekimo ministras Marius Skuodis.
2020 m. pradžioje Susisiekimo ministerija buvo užsakiusi tyrimą, kuriuo siekė išsiaiškinti, ar lenkų tautinei mažumai aktualus lenkiškų programų retransliavimas Lietuvoje. Apklausa parodė, kad Pietryčių Lietuvoje šie kanalai yra populiarūs, dauguma gyventojų žiūri bent vieną iš jų.
Pietryčių Lietuvos gyventojams retransliuojami šie Lenkijos televizijos kanalai: „TVP Info", „TVP Polonia", „TVP Historia", „NUTA.TV" ir „Power TV". Taip pat transliuojamas ir „TVP Wilno" kanalas, kuris lenkų kalba skelbia kasdienes žinias apie Lietuvos aktualijas.
Lenkijos televizijos kanalai pietryčių Lietuvos gyventojams retransliuojami nuo 2018 metų.
Suvalkų krašte, kuriame gyvena didžioji dalis Lenkijos lietuvių, per eterinę televiziją transliuojama LRT programa „LRT Lituanica".
Pagarbiai
Vaiva GRIGAITIENĖ
Susisiekimo ministerijos Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė
Tel. (8 5) 239 3982
Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-03-11 17:42
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media