2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sukaktys, jubiliejai

*print*

Archyvas :: Seimo lankytojų centre – Elizos Ožeškienės romano „Prie Nemuno“ skaitymas

2023-09-12
 
Eliza Ožeškienė

Eliza Ožeškienė

Rugsėjo 15 d., penktadienį, 14 val. Seimo lankytojų centre (Gedimino pr. 60) vyks Elizos Ožeškienės romano „Prie Nemuno" skaitymas.
Vieša literatūros skaitymo akcija Lenkijoje vyksta jau 12 kartą. Ją globoja Lenkijos Respublikos Prezidentas. Akcijos tikslas - sudominti piliečius nacionaliniu literatūros paveldu, kultūra ir istorija, pažinti geriausius rašytojus ir poetus. Renginys Lietuvos Seime organizuojamas antrą kartą. Praėjusieji metai buvo skirti Adomo Mickevičiaus „Pono Tado" skaitymui ir Romantizmo metams.
Šiemet, minint 160-ąsias 1863-1864 m. Sausio sukilimo metines, bus skaitomas Elizos Ožeškienės romanas „Prie Nemuno", kuris savo turiniu ir esme puoselėja sukilimo istorinę atmintį ir reikšmę.
Abu kūriniai per autorius, veiksmo vietą, bendrą istoriją turi gilias sąsajas su Lietuva, todėl puoselėdami bendrą paveldą, prisimindami bendrą kovą dėl laisvės, siekdami draugiškų santykių tarp lietuvių ir lenkų brandinimo, tikimės šios iniciatyvos palaikymo ir Jūsų dalyvavimo.
Maloniai kviečiame dalyvauti renginyje. Įėjimas laisvas.
Informuojame, kad visuomenės informavimo tikslais renginyje bus fiksuojamas vaizdas, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Šio renginio nuotraukos ir vaizdo įrašai bus skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse. Išsamesnę informaciją apie asmens duomenų tvarkymą gali suteikti organizatoriai.
Daugiau informacijos:
Seimo narės Beatos Pietkiewicz padėjėjas Pavel Kobak
Tel.:(8 5) 239 6710, mob. 8 612 18 87
El. p. pavel.kobak@lrs.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2023-09-12 16:53
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media