2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: Prasideda LRT radijo kelionė aplink Lietuvą

2017-07-17
 
Lietuvos radijo žurnalistai Rūta Kupetytė ir Edvardas Kubilius pradeda dešimties dienų kelionę aplink Lietuvą

Lietuvos radijo žurnalistai Rūta Kupetytė ir Edvardas Kubilius pradeda dešimties dienų kelionę aplink Lietuvą

 

Lietuvos radijo žurnalistai Rūta Kupetytė ir Edvardas Kubilius pradeda dešimties dienų kelionę aplink Lietuvą, skirtą artėjančiam valstybės šimtmečiui. Pagrindinis išvykos tikslas - pamatyti ir išgirsti Lietuvą tokią, kokia ji yra šiandien.

„Dažnai girdime pasakymą, kad egzistuoja dvi Lietuvos. Atokesnėse vietose gyvenantys žmonės neretai skundžiasi, kad jie esą tiesiog užmiršti, nustumti į paraštę. Todėl labai tikiuosi, kad būtent tokių žmonių keliaudami aplink Lietuvą sutiksime ne vieną ir kad mes jiems padėsime garsiai pasipasakoti, kaip jie gyvena, kuo džiaugiasi ar ko jiems trūksta", - sako Edvardas Kubilius, ir priduria tikintis, kad kelionėje skambės pačios įvairios šiandieninio mūsų gyvenimo gaidos.

Kelionės įspūdžius - kodėl vieni šypsosi, o kiti ne tokie linksmi, kaip vienus ar kitus palietė emigracija, pagaliau, ar lengva susirasti nakvynę pas  nepažįstamus žmones, ir kokį kambarį penktadienio vakarą siūlo „Palangos močiutės" - žurnalistai kasdien pasakos LRT televizijos laidoje „Labas rytas, Lietuva", LRT radijo laidose „Ryto garsai" ir „60 minučių". Tuo metu LRT paskyroje „Facebook" Rūta ir Edvardas tiesiogiai transliuos iš savojo maršruto. Beje, kelionė aplink Lietuvą iš tikrųjų visas dešimt dienų ir drieksis nenutolstant daugiau nei keliasdešimt kilometrų nuo šalies sienos.

Rūtos ir Edvardo surinktas istorijas bus galima pamatyti interaktyviame, specialiai šiai kelionei sukurtame žemėlapyje adresu: http://www.lrt.lt/aplinklietuva.

„Stengsimės išnaudoti visas LRT galimybes. Televizija, radijas, spauda, interneto žiniasklaida ir socialiniai tinklai šiandien vis labiau susipina. Savo kelionę fiksuosime praktiškai tik su mobiliuoju telefonu, prie kurio jungsime įvairiausius priedus: 360 laipsnių kampu filmuojančią kamerą ar televizijos kameros stovą su mobiliojo telefono laikikliu", - sako LRT žurnalistė Rūta Kupetytė.

LRT radijo kelionė aplink Lietuvą tęsis liepos 17-26 dienomis.

 

Viktorija Juškauskaitė

S. Konarskio g. 49,

LT-03123 Vilnius

Tel. 85 2363027

vikjus@lrt.lt www.lrt.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-07-17 10:51
 
 

Komentarai (2)

Jūsų el. paštas

Laima

2017-07-26 11:50

Esu šios parodos autorė. Dar kartą kviečiu aplankyti Vilniaus Rotušę, kurioje yra eksponuojama mano kūryba Lietuvos istorijos tema.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Laima Tubelytė - Kriukelienė

2017-07-19 13:13

Kviečiu aplankyti dailės parodą "Lietuvos istorija drobėse" Vilniaus Rotušėje (2017 liepos 3 - 29 d.). Parodos ekspozicijoje: didelio formato drobės: "Oršos mūšis","Žalgirio mūšis", "LDK I- ojo Statuto priėmimas", istorinės asmenybės: Barbora Radvilaitė, Karalius Mindaugas, Karalienė Morta, kunigaikštienės Sofija Vytautaitė, Birutė, Rimgailė, Miklausė, Ona - Danutė, iliustracijos aisčių tema, įvairios interpretacijos lietuvybės tema.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media