2024 m. balandžio 17 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: Latvijos nepriklausomybės 100-mečiui – tiesioginė LRT transliacija iš Latvijos radijo

2018-11-13
 
Giedrės Čiužaitės nuotr.

Giedrės Čiužaitės nuotr.

 

Latvijai rengiantis pagrindiniams valstybės šimtmečio renginiams, LRT RADIJO laida „10-12" šį trečiadienį, lapkričio 14 d., nuo 10 iki 12 val. bus transliuojama tiesiogiai iš Latvijos radijo studijos Rygoje. Laidą ves Giedrė Čiužaitė.

 

Kaip ir kur latviai prieš šimtą metų paskelbė kuriantys savo valstybę? Kaip švęs jubiliejinę dieną? Ar Ryga tvirtai laiko vienintelio Baltijos šalių metropolio titulą? Kodėl latviams patinka skaityti „Silva Rerum" ir ką latviško galėtume atrasti mes? Kaip galima prisijungti prie iniciatyvos „megzk kaip latvis"? Daugybė atsakymų ir istorijų - Latvijos temoms skirtoje transliacijoje iš Rygos. Laidoje skambės ir latviška muzika, pavyzdžiui, ištrauka iš 1988 m. sukurtos roko operos „Lačplėsis", kuri jubiliejaus proga prieš kelias dienas buvo vėl atlikta Rygos arenoje.

 

„Šią vasarą rengiau reportažus iš Latvijos pajūrio, radijo klausytojai prašė daugiau laidų apie mūsų „braliukus". Tad ir sugalvojome visą laidą transliuoti tiesiogiai iš Latvijos. Būtent šį sekmadienį, lapkričio 18 dieną, bus tikrasis Latvijos gimtadienis, ir prieš įsisiūbuojant renginiams, norime perteikti nuotaikas iš Rygos, pasikalbėti apie Latvijos istoriją, politiką, žmonių mąstyseną ir įdomius sumanymys šimtmečiui", - pasakoja transliacijos vedėja G. Čiužaitė. Jai padės LRT RADIJO korespondentas Rygoje Arūnas Vaikutis.

 

Transliacijos svečiai: politologas iš Latvijos universiteto Ivaras Ijabas, vertėja Dacė Meierė, į latvių kalbą išvertusi Kristinos Sabaliauskaitės „Silva Rerum", ir jos kolegė Indra Brūvere-Darulienė, vertusi daugybę kitų lietuvių autorių, verslo konsultantas Justinas Šukys, Latvijos lietuvių bendruomenės pirmininkas ir Rygos lietuvių vidurinės mokyklos istorijos mokytojas Rolandas Žalnierius, šios mokyklos moksleivė Ramunė Raziūnaitė.

 

Klausytojų laukia reportažai iš Latvijos nacionalinio teatro pastato, kur 1918 m. lapkričio 18 d. Latvijos tautos taryba paskelbė įkurianti Latvijos valstybę. Taip pat - iš mezginių ir siūlų parduotuvės, kuri sugalvojo nacionaline tapusią iniciatyvą „Megzk kaip latvis". Visi į šventinius renginius kviečiami ateiti su kumštinėmis pirštinėmis etnografiniais raštais.

 

Lietuvos radijas ir Latvijos radijas yra Europos transliuotojų sąjungos (EBU) nariai, todėl vieni kitiems sudaro galimybes rengti tiesiogines transliacijas iš savo studijų.

 

Latvijos radijas įsikūręs pačiame Rygos centre, Katedros aikštėje.

 

Daug dėmesio Latvijai LRT RADIJO eteryje bus skirta ir sekmadienį.

 

 

Virginija Bunevičiūtė

Atstovė ryšiams su visuomene

S. Konarskio g. 49,

LT-03123 Vilnius

Tel. +3705 236 3240

Mob. +370 686 91963

Faks. +370 5 2363208

lrt@lrt.lt www.lrt.lt

...

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-11-13 12:33
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media