2024 m. balandžio 24 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: LRT RADIJO informacinės laidos rusų kalba – jau ir kitų radijų eteryje

2022-03-08
 
Reaguojant į objektyvios informacijos poreikį ir Rusijos propagandos bandymus pasiekti Lietuvoje gyvenančius rusakalbius, LRT RADIJAS suteikė galimybę rusakalbiams radijams retransliuoti informacinę laidą rusų kalba. Nuo šiol LRT Radijo departamento Naujienų tarnybos tautinių bendrijų redakcijos žurnalistų rengiamą laidą girdės ir „Raduga" bei „R RADIO LT" klausytojai.
„Dabar Lietuvoje gyvenantiems rusakalbiams kaip niekad reikia tikros ir naujausios informacijos jų gimtąja kalba. LRT RADIJAS savo misija siekia skleisti kokybišką informaciją visų tautybių gyventojams Lietuvoje, todėl džiaugiamės, kad bendradarbiavimas su kitomis radijo stotimis leis pasiekti daugiau mūsų šalies gyventojų", - sako LRT Radijo departamento vadovas Giedrius Masalskis.
Laida rusų kalba LRT RADIJO eteryje kasdien transliuojama 16.05 val. Pajūryje jau dvidešimtmetį programas rusiškai Klaipėdoje transliuojanti radijo stotis „Raduga" informacinę laidą rusų kalba retransliuos kasdien 17 val.
„Tikimės, kad bendradarbiavimas su LRT RADIJU padės pasiekti dar didesnę rusakalbės auditorijos dalį ir toliau skleisti objektyvią informaciją apie įvykius Ukrainoje, Lietuvoje ir pasaulyje, laikantis sąžiningumo ir objektyvumo principų, bei vadovaujantis demokratiškomis ir europietiškomis vertybėmis. Dabar kaip niekad svarbu nepalikti rusakalbės auditorijos informaciniame vakuume, o apjungę jėgas galėsime plačiau skleisti žinią ir padaryti tai kokybiškiau", - sako „Raduga" valdančios radijo stoties „Laluna" vadovas Tadas Žemaitis. V. Putinui pradėjus karą Ukrainoje ši radijo stotis atsisakė bet kokios Rusijos muzikos atlikėjų produkcijos.
Visoje Lietuvoje veikianti „R RADIO LT", siekiant solidarizuotis su Rusijos užpulta Ukraina, pakeitė pavadinimą - anksčiau ji buvo žinoma kaip „Rusradio LT". Šio transliuotojo eteryje LRT RADIJO rengiamą informacinę laidą rusų kalba klausytojai girdės kasdien 19 val.
„Atnaujiname mūsų nuostabią draugystę, prasidėjusią dar 2014-ųjų metų įvykių kontekste. Matome būtinybę apjungti jėgas, kad informuotume mūsų piliečius, o svarbiausia - nuo karo bėgančius žmones apie Lietuvos valstybės poziciją, kurią geriausiai atspindi LRT", - pažymi „R RADIO LT" programų direktorius Ernest Alesin.
Didžiausios Lietuvoje radijo žurnalistų rengiamos informacinės laidos lietuvių, rusų, lenkų laidomis ir žinios transliuojamos visą parą per LRT RADIJĄ ir su vaizdu portale LRT.lt.
Miglė Savickaitė
Atstovė ryšiams su visuomene
S. Konarskio g. 49,
LT-03123 Vilnius
Mob. +370 687 43201
lrt@lrt.lt www.lrt.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-04-17 10:06
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media